USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія розпочала чистки в «ЛНР» і «ДНР», - ЗМІ

11 Січня 2016 08:00
ФСБ РФ встановлює контроль над лідерами бойовиків "ДНР" і "ЛНР", проводячи зачистку сепаратистів, які вважаються неконтрольованими.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на звіт приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Аналітики відзначають, що бойовики "ДНР" і "ЛНР" продовжують порушувати режим припинення вогню, обстрілюючи позиції сил АТО не до 50 разів на добу, як це було раніше, а близько 10-20 разів.

"Все це відбувається на тлі повідомлень української розвідки, що вздовж лінії розмежування на Донбасі збільшилося переміщення агентів ФСБ. Вони, судячи з усього, проводять зачистку сепаратистів, які вважаються неконтрольованими. Іноді було важко сказати, за рахунок чого відбувалася ескалація на сході України: по наказом Кремля, або ватажки бойовиків діяли за власною ініціативою. Тепер же, коли ФСБ відновлює контроль над лідерами сепаратистів, служба буде гарантувати, що на Донбасі все відбуватиметься по команді Москви", - зазначають представники приватної розвідки США.

Захоплення бойовиками наприклад Комінтерново недалеко від Маріуполя і подальші заяви українських військових про те, що там перебувають російські збройні сили - один із ходів Москви зі встановлення контролю над "ДНР" і "ЛНР".

"Незважаючи на те, що такі дії можуть здатися проявом агресії, розташування російських військових сил поблизу до українських також дає Москві більше прямого контролю над рівнем конфлікту на сході України", - наголошується в звіті.

У Stratfor прогнозують, що, отримавши повний контроль над обстановкою на окупованому Донбасі, ФСБ буде нагнітати або покращувати ситуацію в регіоні в залежності від ходу переговорів у Мінську.

На думку аналітиків, фактичне продовження Мінських угод на 2016 рік є свідченням того, що Україна і Росія готові піти на поступки один одному. При цьому поступки з боку РФ, вважають в Stratfor, полягають у зниженні інтенсивності бойових дій на сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus