USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Росія розширить військову присутність у Білорусі: аналітики назвали терміни

17 Січня 2023 06:46
Росія може розширити свою військову присутність в Білорусі напередодні запланованих великих навчань у вересні 2023 року. Кремль, ймовірно, розгорне додаткові сили в Білорусі в рамках навчань «Захід 2023» та «Щит Союзу 2023».

Про це зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), інформує Главком.

Але наразі російських наступ на Україну з півночі залишається малоймовірним, зазначають аналітики.

«Однак Кремль забезпечує гнучкість планування та, ймовірно, розширить військову присутність Росії в Білорусі напередодні запланованих великих навчань (які, можливо, можуть підтримати бойову операцію) у вересні 2023 року.

Росія, ймовірно, розгорне додаткові сили в Білорусі в рамках навчань «Захід 2023» та «Щит Союзу 2023», які, ймовірно, відбудуться у вересні 2023 року», – констатують в щоденному звіті.

Водночас аналітики акцентують, що РФ вдається до нетипових дій для посилення інформаційної операції, спрямованої на залякування новим наступом з Білорусі.

«12 січня Кремль направив до Білорусі високопоставленого російського офіцера, головнокомандувача Сухопутними військами Росії Олега Салюкова — одного з трьох новопризначених заступників (головнокомандувача угрупуванням сил в Україні Валерія) Герасимова. Можливо, Салюков має намір створити командно-адміністративні структури, необхідні для російського оперативно-ударного угруповання. Це аномальна діяльність, яка посилює інформаційну операцію про те, що Росія нападе на Україну з Білорусі та може підтримати наступ, хоча ISW оцінює наступ як сценарій на даний момент як і раніше малоймовірний. Станом на цю публікацію немає доказів того, що російські сили в Білорусі створили командно-управлінські структури, необхідні для оперативно-ударної групи», – наголошують в ISW.

Раніше повідомлялося, що Росія активно перекидає винищувачі на територію Білорусі. До відома, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 19 січня приїде в Мінськ для участі в щорічному спільному засіданні колегій зовнішньополітичних відомств Білорусі та РФ.

Як ми писали, 16 січня поблизу українського кордону стартувало спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил Республіки Білорусь та Російської Федерації, які входять до регіонального угруповання військ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus