USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Росія сповільнить ракетні обстріли інфраструктури України, – ISW

16 Листопада 2022 12:52
Росіяни будуть змушені сповільнити темпи кампанії обстрілів критично важливої української інфраструктури.

Аналітики Інституту вивчення війни констатували у новому звіті, що російські війська здійснили найбільшу серію ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України з початку війни, передає УНІАН.

В ISW припустили, що російські військові використовували значну частину наявних у них систем високоточної зброї під час скоординованих ракетних ударів 15 листопада.

При цьому аналітики зазначили, що збільшення відсотка збитих Україною ракет свідчить про покращення стану української протиповітряної оборони протягом останнього місяця.

ISW також зазначив, що російські війська виснажують свої запаси високоточних систем озброєння і, ймовірно, будуть змушені сповільнити темпи обстрілів критично важливої української інфраструктури.

Експерти констатували, що Кремль підготував масований ракетний удар до того, як президент України Володимир Зеленський представив мирну пропозицію з 10 пунктів на саміті G20 15 листопада.

На думку аналітиків, Кремль навмисно і заздалегідь спланував масований ракетний удар по Україні напередодні виступу Зеленського на саміті «Великої двадцятки», враховуючи, що ракетний удар по кількох напрямках вимагає значної військової підготовки.

Як зазначили експерти, офіційний наратив Кремля навколо саміту G20 ще більше підтверджує незацікавленість Росії в перспективі мирних переговорів з Україною.

Крім того, за даними аналітиків інституту, військове командування окупантів проігнорувало плани наступальних операцій на Вугледарському напрямку і дочасно відправило погано підготовлене підкріплення для штурму Павлівки, що викликало критику російського військового керівництва.

Також у ISW констатували, що російські логістичні маршрути з Криму на південь України, ймовірно, сильно погіршилися. А запаси військової техніки росіяни продовжують поповнювати білоруською.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus