USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Путіна вигадали нову «обгортку» для війни РФ проти України, – ISW

19 Січня 2023 13:47
Абсурдні заяви російського диктатора Володимира Путіна 18 січня, зокрема звинувачення Заходу в блокаді Ленінграда під час Другої світової, свідчать, що Москва хоче створити довкола теми війни в Україні нові міфи.

Учорашня промова президента Росії на честь прориву радянськими військами блокади Ленінграда продемонструвала, що Путін залишається невпевненим у своїй здатності суттєво впливати на російський інформаційний простір, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), передає Gazeta.ua.

«Водночас пропагандисти хочуть обрамити війну в Україні у масштабніші російські національні міфи про Велику Вітчизняну війну», – вважають американські аналітики.

Путін повторив стандартну кремлівську риторику, яка знайшла відгук у російській ультранаціоналістичній провоєнній аудиторії. Її елементи при цьому все критичніше ставляться до його ведення війни.

Читати ще: В ISW пояснили, що насправді хотів сказати Путін своєю заявою про переговори

Брехня про «українських нацистів» і «геноцид росіян» покликана повернути підтримку вторгнення в Україну серед російського населення. Тим самим Путін бажає змістити в інформаційному просторі так званих воєнних блогерів.

«Промова президента РФ, імовірно, є частиною більш масштабних і відносно нових інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоб загорнути «спеціальну військову операцію» в російський національний міф про Другу світову війну з метою посилення підтримки росіянами затяжної війни і посилення мобілізації», – сказано в повідомленні.

Над «іміджем» агресії проти України працює і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який раніше теж заявляв про «геноцид росіян» і «захист російськомовного населення», стверджують аналітики.

Читати ще: Путін хоче зняти з себе відповідальність за затяжну війну в Україні, – ISW

Промова Путіна мала символічне значення для російської внутрішньої аудиторії. Російський диктатор полюбляє використовувати символічні дати та історичні аналогії, звертаючись до народу, тож виголосив цю промову в Санкт-Петербурзі, щоб відзначити 80-ту річницю прориву радянськими військами нацистської блокади міста. Він заявив, що радянські війська перемогли «геноцид Ленінграда» нацистської Німеччини, і провів порівняння з тим, як сучасна Росія нібито бореться з «українськими неонацистами» на Донбасі.

Все це означає, що російський диктатор категорично не бажає йти на прямі переговори з Україною, вважають експерти Інституту вивчення війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 19 Січня 2023 14:00
Чого імя потвори з великої букви .?
Клава Показати IP 20 Січня 2023 06:04
спекуляції десятиліттями на темі блокадного Ленінграду не завадили путіну у війні з Україною використовувати гітлерівські наративи..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus