USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росія веде кампанію з дезінформації щодо коронавірусу, – США

23 Лютого 2020 09:38
Росія веде кампанію з дезінформації про коронавірус, використовуючи тисячі фейковий акаунтів в соцмережах. Про це пише УП з посиланням на AFP.

«Тисячі акаунтів у соцмережах, пов’язані з Росією, здійснюють скоординовані зусилля, щоб посіяти тривогу через коронавірус, підриваючи глобальні зусилля для боротьби з епідемією», – інформують у США.

Як заявили чиновники Держдепартаменту, яким доручено боротьбу з російською дезіфнормацією, у Twitter, Facebook і Instagram використовуються боти для просування теми, запущеної Росією, на декількох мовах.

«Намір Росії полягає в тому, щоб сіяти розбрат і підривати інститути США зсередини, в т.ч. шляхом прихованих кампаній зі шкідливого впливу. Поширюючи дезінформацію про коронавірус, Росія намагається загрожувати громадській безпеці, відволікаючись від глобальних заходів у сфері охорони здоров’я», - заявив помічник держсекретаря США по Європі і Євразії Філіп Рікер.

За даними джерел, кампанія РФ з дезінформації «просуває необґрунтовані теорії змови про те, що США стоять за спалахом COVID-19 у явній спробі завдати шкоди іміджу США в усьому світі».

Представники США, включаючи співзасновника Microsoft Білла Гейтса, який витратив мільярди доларів на глобальні програми охорони здоров’я, також були звинувачені у причетності до створення і поширення вірусу.

Зокрема, заяви, які циркулюють у соцмережах, містять твердження про те, що вірус – «спроба США вести економічну війну з Китаєм», «біологічна зброя, розроблена ЦРУ», або «частина зусиль, що вживаються Заходом, для поширення антикитайської риторики».

Кампанія РФ з дезінформації звернула на себе увагу в середині січня – після того, як Китай заявив про третю смерть від нового коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
політолог Показати IP 23 Лютого 2020 10:34
А хіба не так? І без рашки всім відома "війна" між США і Китеєм, а на що американці здатні - всім відомо, по всьому світі воріжнечу роздувають, скидають владу, руйнують країни... Це сліпим треба бути, щоб цього не бачити! З за океану вони що завгодно будуть робити у Європі чи Азії!
Нато до політолог Показати IP 24 Лютого 2020 10:17
Як то кажуть, чия б корова мукала.
111 Показати IP 23 Лютого 2020 12:54
ти не політолог а дебільчик.
До 111 дблов Показати IP 23 Лютого 2020 14:25
Экс-министр госбезопасности Грузии Игорь Гиоргадзе в интервью RT призвал экспертов изучить документы о деятельности американской лаборатории под Тбилиси. Ранее он опубликовал бумаги, которые могут свидетельствовать о том, что США проводили эксперименты над людьми и испытывали бактериологическое оружие в Центре имени Лугара, открытом в 2011-м. По словам Гиоргадзе, к нему попало 100 тыс. страниц документов, раскрывающих деятельность учреждения, которое официально создавалось в лечебных целях. В них Гиоргадзе и его единомышленники нашли сведения о гибели в один день 24 человек. Также обнаружены патенты на оружие запрещённого характера, например, на боеприпас, в который можно поместить биологически заражённый материал. Гиоргадзе подчеркнул, что заинтересован в привлечении внимания к ситуации и в проведении международного расследования.
Корiнний лучанин Показати IP 23 Лютого 2020 15:54
Всiх чоловiкiв з Днём Радянськоi Армii . !!!
Остап Вакарчук Показати IP 23 Лютого 2020 16:45
Тут не треба бути політологом чи експертом, не треба очікувати для вивчення інформації від спецслужб. Простому читачу з середнім тверезим мисленням, не озброєним оком видно, що тут відслідковується повномаштабне втручання спецслужб США до суверенного Китаю, шляхом росповсюдження біологічної зброї, розробленої ЦРУ задля дестабілізації обстановки та підриву економічного стану Китаю в цілому.
Qwerty Показати IP 23 Лютого 2020 18:06
І тут боти, нема тверезомислячих людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus