USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія за допомогою провокацій хоче посварити Україну з Угорщиною і Польщею

5 Березня 2018 18:47
Росія вдається до провокацій та проводить приховану кампанію з метою посварити Україну з Угорщиною і Польщею.

Вона складається з серії переважно невеликих за масштабами випадків вандалізму, підпалів, вибухів і фейкових демонстрацій. Про це пише Gazeta.ua з посиланням на видання The Daily Beast.

Серед них - руйнування кладовищ та пам'ятників, священних для польської меншини у Львівській та Волинській областях, угорців на Закарпатті та болгар в Одесі. Напівсерйозне проголошення сепаратистських держав, таких як «Рівненська Народна Республіка» і фейковий марш під ім'ям поляків і болгар України, які вимагають автономії. Однією з останніх провокації став інцидент з подвійним підпалом будівлі Угорського культурного товариства в Ужгороді.

«Це організована, скоординована російська кампанія, проведена платними провокаторами в рамках широкої інформаційної операції. Вона спрямована на аудиторію в Україні, Польщі та Росії і синхронізована з повідомленнями російських державних ЗМІ, - говорить директор Центру аналізу пропаганди та дезінформації у Варшаві Адам Лелонек, - Немає сумнівів, що вона мала конкретний ефект і підлила масла у вогонь польсько-українській дипломатичній ворожнечі».

Причетні до більшості провокацій особи, були ідентифіковані як члени ще одного загадкового маргінального руху - української групи під назвою «Наждак» зі зв'язками з Росією. Через кілька місяців розслідування деякі члени групи були звинувачені і засуджені. Її лідер, Микола Дульський за чутками втік до Москви. Але стабільна та неспішна кампанія уже вплинула на відносини між сусідами і всередині України, стверджують експерти.

Читати ще: За антиукраїнськими акціями у Польщі стоїть Кремль, - хакерський злам

«Проблема в тому, що легко підірвати офіційні українські висновки, враховуючи сумнівну репутацію СБУ і державного апарату, - зазначає колишній співробітник польської розвідки і аналітик Фонду Пуласкі у Варшаві Роберт Чеда, - І дійсно, ви могли б придумати кілька можливих альтернативних пояснень - наприклад, що це частина війни між олігархами або націоналістами, які збільшують політичний вплив. Але правда в тому, що неважливо, хто за цим стоїть, вигідно це Росії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
українець Показати IP 5 Березня 2018 19:15
Ці методи КГБ уже сто років втілюються - провокації, підкуп, підпали, вбивства. Розуму на більше цьому жалюгідному кацапсько-московському стаду не хватає.
Лучанин до українець Показати IP 5 Березня 2018 20:55
Та вистачить вже тут таке писати. Через таких як ти країна доведена до жахливого стану. Люди змушені не жити, а виживати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111
Анатоль_ Показати IP 5 Березня 2018 19:44
Не я в шоцi, то жах шо робиться
філософ Показати IP 5 Березня 2018 20:17
Немає гіршого ворога, ніж сам собі. Немає більшого ворога в України, як самі українці, які не сформувалися ще в єдину націю.
Українець до філософ Показати IP 5 Березня 2018 21:13
І не сформуються, бо не мають національної самосвідомості. Бути українцем - це не тільки жовто-блакитним прапором і тризубцем махати та українською балакати.
Анонім Показати IP 5 Березня 2018 20:38
Але ви і хворі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus