USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Росія заявила про відступ з Херсона і виведення військ з правого берега Дніпра, – ЗМІ

9 Листопада 2022 17:41
Командувач російських військ в Україні Сергій Суровікін оголосив, що армія РФ вимушено залишає Херсон. Це був єдиний обласний центр, який вона захопила з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про плани залишити місто Суровікін заявив під час доповіді міністру оборони РФ Сергію Шойгу в середу, 9 листопада, повідомляють росЗМІ, передає Громадське.

Так, Шойгу погодився наказати відвести війська після відповідної пропозиції командувача окупаційних військ Сергія Суровікіна. Той заявив, що російські сили займуть «підготовлені» оборонні рубежі та позиції на лівому березі Дніпра. З його слів, відхід військ «буде здійснено у найближчі терміни».

В українському командуванні на цю заяву росіян поки що не реагували.

Що відбувається на Херсонщині?

Окупанти намагалися змусити жителів правобережної Херсонщини виїхати вглиб окупованих території та до росії з огляду на український контрнаступ. Окупаційна влада Херсонської області почала штучно створювати неприйнятні для проживання умови місцевим мешканцям, відключати електропостачання та звʼязок, зокрема підриваючи вежі мобільного зв’язку українських операторів.

Водночас окупанти розсилали жителям SMS-повідомлення про начебто намір ЗСУ обстрілювати цивільну інфраструктуру. Українські розвідники попереджали, що найближчими днями є високою ймовірність провокаційних обстрілів для звинувачення Сил оборони України.

Також російські сили вдалися до примусового вивезення цивільних із тимчасово зайнятої Херсонської області на територію РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus