USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія заявила, що готова передати Україні тіла загиблих під час падіння Іл-76

1 Березня 2024 11:12
Уповноважений із прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила, що Росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня.

Про це повідомили російське пропагандистське видання РИА Новости, The Moscow Times, пише «Українська правда».

«Для цього все необхідне з точки зору процедури є.... Тіла можуть бути передані згідно з процедурами, які існують», – сказала Москалькова.

Вона додала, що перебуває в контакті з представниками України у справі про падіння літака і що «українська сторона цікавилася можливістю передачі тіл».

Москалькова уточнила, що це питання вона обговорює з уповноваженим Верховної ради України Дмитром Лубінцем, якому до цього вона нібито «дала всі відповіді на запитання про інцидент».

«Щодо тіл − я одразу ж повідомила, що в нас є підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дають змогу зробити ідентифікацію особи», − заявила Москалькова.

Читати ще: Українських полонених не було на борту збитого російського Іл-76, – Данілов

Представник ГУР Андрій Юсов повідомив «УП», що Україна неодноразово зверталась до держави-агресора з приводу передачі тіл начебто загиблих на борту Іл-76 українських військовополонених.

«Робота в цьому напрямку триває. Як і розслідування щодо обставин того, що насправді відбулося з бортом Іл-76 і хто насправді там знаходився. Контакт із цього приводу є. Коли можна буде говорити про результати, ми повідомимо», − заявив Юсов.

«Українська правда» також звернулася за коментарем до українського омбудсмена Дмитра Лубінця.

Як повідомляли, вранці 24 cічня в соціальних мережах і ЗМІ з’явилася інформація про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 в Бєлгородській області.

Російські чиновники та пропагандисти почали стверджувати, що на борту літака нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну.

Пізніше в цей день у Головному управління розвідки України заявили, що Україна не має достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме перебував на борту російського літака ІЛ-76 та в якій кількості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 1 Березня 2024 11:31
Так хто збив літака ?
ЗСУ Показати IP 1 Березня 2024 13:06
Спочатку брехали що не мол наші збили,тепер ніби це тіпа загиблі невідомо де загинули,кароч яка війна - така й брехня!
123 Показати IP 1 Березня 2024 13:43
спочатку казали шо там кацапське якесь начальство летіло, шо наших там не було
Байден Показати IP 1 Березня 2024 13:58
Скільки можна людям вішати локшину на вуха ??? А потім вилазять причини поразок і несвоєчасної евакуації і загибель невинних людей ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus