USD 39.85 40.08
  • USD 39.85 40.08
  • EUR 39.85 40.08
  • PLN 9.85 10.00

Росія завезе в Білорусь бронетехніку та артилерію

17 Жовтня 2022 17:31
Росія перекине до Білорусі, окрім 9 тисяч військових, також танки, бойові машини піхоти та артилерію.

Про це повідомив начальник департаменту міжнародного військового співробітництва міністерства оборони Білорусі Валерій Ревенко за підсумками брифінгу для іноземних військових дипломатів, пише Європейська правда з посиланням на Reform.by.

За його словами, РФ перекине в Білорусь до 9 тисяч військовослужбовців, близько 170 танків, до 200 бойових машин та до 100 гармат та мінометів калібром понад 100 мм.

Раніше він інформував лише про чисельний склад російської частини регіонального угруповання, а тепер поділився відомостями про техніку та озброєння.

Ревенко додав, що як загрози розглядають розгортання угруповання НАТО поблизу кордонів союзної держави Росії та Білорусі та відсутність діалогу.

Читати ще: Білоруси взяли під охорону мости, облаштували місця для стрільби і проводять ротацію військ. Подробиці

Нагадаємо, 10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що він і президент РФ Володимир Путін домовились розгорнути спільне регіональне угруповання військ. За його словами, влада Білорусі пішла на це через необхідність зміцнення своєї безпеки «через стрімку зміну ситуації». 16 жовтня стало відомо, що Російська Федерація почала перекидати до Білорусі військові літаки та гелікоптери для регіонального угруповання військ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus