USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Росія збирається ввести візовий режим з Україною

14 Січня 2014 09:03
Росія «в осяжному майбутньому» введе візовий режим з сусідніми країнами. Отож, українці їздитимуть в РФ лише за наявності візи. Про це заявив учора віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Козак, - повідомляє «РБК-УКраїна» з посиланням на телеканал «Росія 24».

Зазначимо, З 1 січня громадяни України можуть перебувати на території Росії за закордонними паспортами не більше 90 днів протягом півроку.

Дмитро Козак зазначив, що Росія давно веде переговори з Євросоюзом на предмет безвізового режиму, і однією з умов для цього є зміцнення зовнішніх кордонів РФ. «Без введення візового режиму ми навряд чи домовимося будь-коли з Європейським союзом, щоб росіяни могли вільно переміщатися в ЄС», - підкреслив віце-прем'єр.

На його думку, « візи неминуче потрібні» і з тієї причини, що рівень соціально-економічного розвитку в РФ і ряді сусідніх держав різний. «Оскільки так трапилося, що ми живемо не в єдиній державі, то кожна держава повинна діяти виходячи з міркувань забезпечення, насамперед, національних інтересів», - зазначив Козак.

Нагадаємо, в жовтні минулого року російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв сказав, що тема віз між Росією і Україною не обговорюється. Глава МЗС РФ Сергій Лавров також зазначив, що введення віз для українських громадян «буде колосальною помилкою». При цьому, з боку чиновників РФ неодноразово звучали заяви, що візовий режим з Україною буде введений в разі прийняття безвізового режиму України і ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
lutchanka Показати IP 14 Січня 2014 18:55
А може Росію попросити відгородитися від нас високим парканом, щоб і духу їхнього до нас не доходило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus