USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Росія знову атакувала Україну: в Одеській області загинула людина

18 Травня 2023 09:14
О 4:00 ранку оголосили масштабну повітряну тривогу. У ніч проти 18 травня російські терористи знову обстріляли Україну. Зокрема, вибухи лунали у Полтавській, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській та Київській областях.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Телеграмі повідомив, що під час атаки на Україну було випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено 29 із них.

Також збито два ударних БпЛА Shahed-136/131 та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Як пише 24 канал, речник ДСНС України Олександр Хорунжий повідомив, що внаслідок атаки по Україні не зафіксували масштабних руйнувань.

У Дарницькому районі столиці зафіксували падіння уламків збитої ракети на території гаражного кооперативу. Внаслідок цього розпочалася пожежа, але станом на 6:00 рятувальники її вже загасили. У Деснянському районі теж зафіксували падіння уламків у двох місцях.

У Київській області уламки ракети впали на приватний будинок. На щастя, обійшлось без постраждалих та загорянь.

Крім того, уламки ракети впали і у Житомирській області. Внаслідок цього один приватний будинок повністю знищений, ще один – частково пошкоджений.

Додамо, що речник КМВА Михайло Шаманов розповів, що ворог вже дев’ятий раз за травень намагався атакувати Київ. Цього разу атаку здійснили зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 МС з району Каспію.

Під час повітряної тривоги в Одеській області більшість російських ракет було збито над Чорним морем. Про це розповіла в ефірі телемарафону спікерка ОК «Південь» Наталя Гуменюк, передає УНІАН.

Водночас вона додала, що вже є зафіксоване влучання в об’єкт промисловості.

«І вже є, на жаль, загиблий один і двоє поранених охоронців. Абсолютно цивільні люди, абсолютно цивільні об’єкти. Як завжди ворог намагається тероризувати тилові регіони і нагадує Одесі, що вона у його пріоритетах», – додала Гуменюк.
За словами Гуменюк, ворога дратує постачання Україні західних систем ППО та успіхи ЗСУ у перехопленні російських ракет. Таким чином, Росія намагається виснажити посилену систему протиповітряної оборони.

Окремо ОК «Південь» уточнює, що атака РФ відбувалась з використанням різних ракет з різних напрямків.

Ворог завдав удару по Хмельницькій області. Як інформують в місцевій ОВА, пролунала серія вибухів. Працювали сили ППО. Зафіксовано є влучання в об'єкт інфраструктури Хмельницького району. На щастя, обійшлося без остраждалих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 18 Травня 2023 15:12
Мiсяцi два прошло з тих пiр як ракетки Мали закiнчитись зi cлiв наших вожакiв. I що ,де цi говорящi "розумнi"голови. Елiта!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus