USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Росіяни намагалися продати в Єгипет вкрадене українське зерно

4 Травня 2022 20:51
Росія намагалася продати Єгипту вкрадене в Україні зерно. У Єгипті відмовилися купувати крадене зерно, тож судно змінило напрямок на Ліван та Сирію.

Крадене зерно окупанти звантажували в тимчасово окупованому Криму. Загалом на судні «Матрос Позинич», яке зараз намагається продати крадене, 27 тисяч тонн українського зерна, пише 24 канал.

Дані трекінгової системи суден MarineTraffic свідчать, що спершу вантажне судно взяло курс до єгипетського порту Александрія, а вже потім змінило напрямок на Ліван та Сирію.

Як росіяни намагаються продати награбоване

Судно пройшло Босфор 23 квітня і вирушило до Керченської протоки, після чого перебувало на якірній стоянці порту Кавказ без вантажних операцій.

Вже 27 квітня «Матрос Позинич» вимкнув АІС (автоматичну систему ідентифікації). А, згідно з міжнародними морськими правилами, її повинні вмикати усі судна. Наступного дня, 28 квітня, «Матрос Позинич» з’явився в тимчасово окупованому Севастополі біля зернового терміналу стивідорної компанії «Авліта», яка в російських реєстрах називається «Авал».

30 квітня російське судно вирушило до порту у Єгипті. Після відмови воно повернулося до порту Кавказ, звідки 4 травня вирушило до Бейрута.

Єгипет не придбав зерно завдяки російським дипломатам

Міністерство закордонних справ України підтвердило інформацію про те, що росіяни вивезли з окупованого Криму 27 тисяч тонн українського зерна. Речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що саме українські дипломати завадили Росії доставити це зерно в Александрію.

«За нашою інформацією, нині російська сторона спрямувала судно із зерном, вкраденим на півдні України, в сторону Лівану та Сирії. МЗС вже звернулося до ліванських та сирійських органів, аби вони арештували крадений вантаж, якщо російський суховантаж зайде в їхні порти», – повідомив Ніколенко.

Він додав, що цю ситуацію тримають «на особливому контролі».

Очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що в регіоні не змогли розпочати посівну. Окупанти вивезли або знищили обсяг зерна, що міг би забезпечити потреби місцевих жителів майже на 3 роки. А міністр аграрної політики та продовольства повідомив, що з Луганщини російські окупанти вивезли близько 100 тисяч тонн зерна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 5 Травня 2022 08:10
Єгипет не придбав зерно завдяки УКРАЇНСЬКИМ дипломатам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus