USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Українське зерно вже почали експортувати через порти Хорватії

7 Вересня 2023 14:32
Українське зерно почали транспортувати через хорватські порти.

Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко під час двосторонньої зустрічі із прем’єром Хорватії Андреєм Пленковичем на саміті ініціативи Трьох морів у Бухаресті, повідомляє пресцентр Мінекономіки.

«Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами й після війни», – сказала вона.

Читати ще: Більшість країн ЄС проти продовження заборони агроімпорту з України, – ЗМІ

На саміті обговорили питання двосторонньої торгівлі та експорту українського збіжжя через хорватські порти. Також під час зустрічі були обговорені питання розмінування, розслідування воєнних злочинів, відкриття нових торговельних маршрутів для експорту українського збіжжя.

«Одним із найважливіших завдань для України на найближчий час є розмінування територій і повернення у використання потенційно забруднених земель. Від швидкості цього процесу залежать, як повоєнне відновлення, так і подальший розвиток національної економіки. Тому ми вдячні всім партнерам, які допомагають Україні у вирішенні цього питання», – наголосила Свириденко.

Пленкович запропонував допомогу Україні у розслідуванні воєнних злочинів, адже Хорватія має велиий досвід у цьому. Йдеться про обмін досвідом і експертизою Хорватії зі створення інститутів спеціальних прокурорів та спеціальної поліції, які проводять розслідування скоєних під час війни злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus