USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росіяни візьмуть стільки, скільки їм дозволить влада України,- чеченський командир

6 Жовтня 2014 12:49
Колишній чеченський бригадний генерал Іса Мунаєв створив у Європі так званий Міжнародний миротворчий батальйон, до якого ще на початку червня приєдналися 300 чеченців. Сам Мунаєв і зі свої добровольчим батальйоном імені Джохара Дудаєва із серпня знаходиться в Україні і воює на Донбасі на боці ЗСУ.

«Я виконую свій обов’язок. Є таке поняття: віддавати борги. Коли нам було важко, коли ми дуже потребували допомоги, братній народ України, в особі кращих синів України, надали моїй батьківщині, Чеченській республіці Ічкерія, допомогу. І ми вирішили, що нам пора сплатити рахунки», - сказав легендарний чеченський генерал Іса Мунаєв, який пройшов обидві чеченські війни і зараз воює на Донбасі проти путінської чуми.

На запитання, чи є схожість між подіями в Чечні й тим, що зараз відбувається, Іса Мунаєв відповів:

«Один в один. Усе починається так само. Хто думає, що росіяни не підуть далі Маріуполя, Донецька чи Луганська, то глибоко помиляються. Вони підуть настільки далеко, наскільки дозволить український народ та українська влада».



Українцям в тилу, які продовжують жити так, ніби війни немає, чеченець сказав таке:

«У 1994 році мій народ так само про війну не думав. Думав, що нічого не буде. Що москалі нічого не зроблять. Але це не так. Москалі не зупиняться, москалів можна тільки зупинити».

Чеченці не збираються залишати Україну. «Або ми разом переможемо, або ми тут загинем. Третього не дано», - каже військовий.

До слова, про це батальйон написав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Запорізької міськради Денис П'ятигорець:

«Чув про цих хлопців дуже багато, і в основному - уривки інформації. Не так давно мені переказали історію розвідника з 51-ої, який реально з ними провів пару бойових операцій. Подробиці писати не буду, але хлопці просто ураган! Обіцяли, що не братимуть стріляти під час перемир'я - і дотрималися слова! Тільки от багатьох кадировців і російських солдатів це не врятувало - хлопці ножами володіють не гірше, ніж автоматом.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus