USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росіяни вимагають гроші з волонтерів за евакуацію на захопленій території Херсонщини

9 Червня 2023 19:31
У Херсонській області росіяни вимагають від людей, які хочуть евакуювати громадян із захоплених територій, кошти.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував т.в.о. директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Михайло Гриб, передає Укрінформ.

На цьому він наголосив, відповідаючи на питання про окуповані Олешки щодо того, що волонтери готові забирати людей, але росіяни вимагають за це гроші.

«Я підтверджую цю інформацію. Волонтери нам доповідають, що проходять, але проходять саме за такою схемою. А у ДСНС, на жаль, немає можливості (туди добратися, – ред.) – нас зразу обстріляють, нам не має сенсу туди рухатися», – уточнив він.

Читати ще: Каховську ГЕС підірвала російська ДРГ, – аудіорозмова окупантів

За його словами, наразі загалом ситуацію (після аварії на Каховській ГЕС, – ред.) вони контролюють, готові надавати допомогу людям і роблять це.

Як повідомляли, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. У зоні небезпеки на Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення.

Особливо драматичною ситуація залишається на тимчасово окупованих територіях, де росіяни залишили мирне населення без жодної допомоги, в той час як доступ рятувальних служб України до цих людей є вкрай ускладненим або неможливим.

Президент Володимир Зеленський поінформував, що доступ до питної води через підрив Каховської ГЕС ускладнено для сотень тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 9 Червня 2023 19:57
Як вам не набридло ще писати цю брехню. Ви про заяву резнiкова про п.еремови напишiть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus