USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росіянин Абрамович продає «Челсі», а виручені кошти жертвує постраждалим від нападу Росії на Україну

2 Березня 2022 20:58
Російський олігарх Роман Абрамович виставив футбольний клуб «Челсі» на продаж та хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів. Вилучені гроші пожертвує постраждалим від нападу Росії українцям.

Про це пише Економічна правда з посиланням на The Telegraph.

При цьому, посередником в угоді, який веде переговори з потенційними інвесторами, є американський банк Raine.

Повідомляється, що Абрамович запропонував зацікавленим сторонам взяти участь у торгах за клуб цього тижня.

Видання пише, що власник «Челсі» навряд чи отримає пропозиції вище 2 млрд фунтів.

Перед цим швейцарське видання Blick написало, що швейцарський мільярдер Хансйорг Вісс хоче купити «Челсі».

В інтерв’ю виданню Вісс сказав, що Абрамович хоче продати клуб йому та ще трьом людям.

«На сьогодні ми не знаємо точну суму продажу. Я можу уявити, що прийду до «Челсі» разом із партнерами. Але спочатку мені потрібно вивчити всі умови в цілому. Можу лишень сказати, що я точно не піду на це один. Якщо я і куплю «Челсі», то в консорціумі із шістьма-сімома інвесторами», – сказав Вісс.

«Абрамович – один із найближчих радників та друзів Путіна. Він зараз у паніці, як і решта олігархів. Зараз він намагається продати всі свої вілли в Англії, а також якнайшвидше позбутися «Челсі». Я та ще троє людей у ​​вівторок отримали пропозиції про покупку «Челсі».

Мені треба зачекати 4-5 днів. Зараз Абрамович просить надто багато. «Челсі» винен йому два мільярди фунтів, проте грошей клуб не має. Це означає, що той, хто купить «Челсі», має виплатити компенсацію Абрамовичу», – додав бізнесмен.

За даними Blick, партнерами Вісса у потенційній угоді виступає американський консорціум, до якого входять три підприємці.

Але, за даними видання, на даний момент вони вважають надто високою суму, яку, ймовірно, попросить Абрамович – близько двох мільярдів фунтів.

Як йдеться у заяві, опублікованій на сайті футбольного клубу «Челсі», усі кошти будуть пожертвувані постраждалим від воєнних дій в Україні.

«Прийняв рішення продати його («Челсі», – ВН), тому що вважаю, що це на користь клубу, уболівальників, співробітників, а також спонсорів та партнерів клубу», – заявив Абрамович.

За його словами, він доручає своїй команді створити благодійний фонд, до якого вирішено передати всі чисті прибутки від продажу клубу, кошти будуть пожертвовані постраждалим від воєнних подій в Україні.
Раніше Абрамович передав клуб в управління членам благодійному фонду «Челсі», але клуб все ще належить йому.

Британська преса пише, що Абрамович зробив це, побоюючись санкцій.

Благодійний фонд «Челсі» створено у 2010 році, через нього клуб реалізує благодійні та соціальні проекти. За даними Forbes, клуб за весь час витратив понад 120 мільйонів доларів на роботу фонду. Серед спеціальних заходів був, наприклад, проєкт пам’яті жертв Голокосту.

«Челсі» такоє оголосив, що за всі футбольні рішення відповідають спортивний директор Марина Грановська та технічний директор Петр Чех.

Чи відповідатиме управління «Челсі» фондом англійському законодавству, має вирішити урядова Комісія з благодійності.

За даними The Guardian, Комісія вже зв’язалася з благодійним фондом «Челсі», щоб отримати більше інформації щодо плану Абрамовича.

«Поки що фонд лише подав звіт – це була перша вимога Комісії. Наразі не можемо дати більше коментарів», – сказав представник Комісії виданню.

При цьому, партнер лондонської юридичної фірми Mishcon de Reya Денні Девіс вважає, що Абрамович лише намагається максимально дистанціюватися від клубу, аби «Челсі» не постраждав через санкції.

«Управління нічого не означає. Це просто назва, а не юридичний термін», – каже він.

А британський депутат Кріс Браянт непокоїться, що «це класичний російський прийом, щоб врятуватися від санкцій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus