USD 40.82 41.20
  • USD 40.82 41.20
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

Росію масовано атакували невідомі дрони: в ГУР підтвердили причетність

26 Листопада 2023 18:59
До масованої атаки невідомих дронів на низку міст Російської Федерації в ніч на 26 листопада причетне Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як повідомило УНІАН джерело в українській розвідці, нічна дронова атака на Росію, зокрема на Тулу, здійснена була у співпраці ГУР та «Армії дронів». Інших деталей операції не розголошують, зокрема й те, якими саме дронами було атаковано Росію.

Водночас віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров також підтвердив, що вибухи в Росії – справа рук ГУР та «Армії дронів».

Читати ще: У Росії вночі дрони атакували завод вибухівки та виробника «Кинджалів»

«Добрі безпілотники цієї ночі прилетіли в російські міста та містечка. Місцеві жителі зазначають, що почалася «какая-то суєта». Армія дронів та ГУР цієї ночі також не виспалися, причини невідомі», – написав Федоров у мережі.

Як інформує Українська правда, масований удар безпілотниками по російських областях у ніч на 26 листопада – це відповідь на безпрецедентну атаку «шахедів» на Київ напередодні.

Співрозмовник в розвідці повідомив журналістам, що атака почалася о 3:30 та завершилася о 9:20. Близько 35 дронів були випущені по об’єктах Москви та області, а також у Тулі та в Смоленську. Усі ці об’єкти військові або стосуються військового виробництва.

«Дії суто симетричні і як знак, що РФ варто задуматися про наслідки. Війна повинна йти з військовими в районах бойових дій. Удари по мирних і поза зоною бойових дій не залишаться без відповіді», – зазначив співрозмовник видання.

Ніч на 26 листопада була тривожною у кількох регіонах Росії. Як повідомили ЗМІ та пабліки, російська територія була масовано атакована дронами – вночі нібито збито 11 безпілотників, а ще дев’ять «пташок-вбивць» ліквідовано вранці над територією Тульської, Московської, Брянської та Калузької областей. Крім того, в небі над Тулою знищили два дрони, і уламки одного з них нібито поцілили у житловий будинок.

За однією з версій російської сторони, українська армія атакувала Тулу безпілотниками, які схожі на дрони «Герань» (так у РФ називають іранські дрони-камікадзе «Шахед»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus