USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Російська мафія розпочала експансію у Німеччині, - поліція ФРН

11 Липня 2016 11:40
Очільник Федерального відомства кримінальної поліції Гольґер Мюнх заявив, що російська мафія активно формує нові мережі та вчиняє злочини у Німеччині.

Російська мафія почала активну діяльність зі збільшення власної присутності у Німеччині. Федеральна поліція попереджає про ризики втрати мільярдів євро для економіки через організовану злочинність, заявив керівник Федерального відомства кримінальної поліції Гольґер Мюнх у інтерв'ю виданню Die Welt am Sonntag, оприлюдненому у неділю, 10 липня, - інформує dw.

"Ми спостерігаємо динамічний розвиток російсько-євразійської організованої злочинності. Зараз вона почала поширюватись на Захід", - пояснює Мюнх. З його слів, російські мафіозі також активні у "непопулярних" для організованої злочинності типах правопорушень, як-то крадіжки чи пограбування магазинів. Одним із найбільш небезпечних явищ Мюнх назвав "злодіїв у законі" - мафіозних лідерів, які у Німеччині збирають довкола себе не лише росіян, але й абхазців, грузинів та туркменів.

Тисячі потенційних рекрутів

Згідно з інформацією поліції, раніше у ФРН було близько 20-40 тисяч осіб, пов'язаних із такими утвореннями. Зараз же, каже Мюнх, йдеться лише про приблизну "п'ятизначну цифру", оскільки кримінал перебуває у тіні. У мафіозі, додав він, міцні мережі зв'язків, побудовані як в колишньому СРСР, так і в німецьких в'язницях.

"Вісім-десять відсотків в'язнів німецьких тюрем - російськомовні чи вихідці з РФ, близько 5000 осіб", - вказав Мюнх, назвавши це значним "потенціалом для рекрутингу" до мафії у ФРН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ху Показати IP 11 Липня 2016 13:27
УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію. Не обижайте редакцию - давайте комментарии , которые будут соответствовать стилю редакции. Т.е. на Украине все отлично, идем правильным курсом, а враг - Россия загибается. Да здравствует ЕС,Байден, Нуланд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus