USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Російські війська не зможуть взяти Київ, навіть якщо спробують знову атакувати, – ISW

16 Грудня 2022 09:55
Украй малоймовірно, що російські війська зможуть захопити Київ, навіть якщо знову атакуватимуть українську столицю з території Білорусі, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Як відомо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist розповів, що росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Глава ЗСУ не сумнівається, що вони знову підуть на Київ, пише УП.

В ISW переконані, що у випадку повторного наступу на північ України російські війська навряд чи будуть більш успішними взимку 2023 року, ніж вони були в лютому 2022 року.

Аналітики інституту вважають, що збройні сили Росії сильно деградували і не мають бойової потужності, яку мали, коли РФ спробувала і провалила повномасштабну спробу захопити Київ у лютому 2022 року.

Також в інституті відзначають, що російські війська не змогли захистити свої здобутки по всій Україні і втратили понад 70 тис. кв. км окупованої території з моменту відходу з-під Києва.

Аналітики наголошують, що наразі росіяни в Бахмуті просуваються не більше ніж на 100-200 м за день після того, як зосередили там свої основні зусилля.

Читати ще: Своїми військовими «перевірками» Білорусь нагнітає ситуацію, – ДПСУ

А ще, йдеться у звіті ISW, Росія не встановила перевагу в повітрі та значною мірою вичерпала свій арсенал високоточних боєприпасів.

«Українські війська, зі свого боку, підготували значні оборонні укріплення на півночі України і зараз краще підготовлені до оборони, ніж у лютому 2022 року. Місцевість поблизу білорусько-українського кордону не сприяє веденню маневреної війни, а можливі шляхи вторгнення з Білорусі до Києва пролягають через вузькі місця в Чорнобильській зоні відчуження, які українські війська вже навчилися захищати», – додають аналітики інституту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Грудня 2022 10:55
особисто мене більше цікавить як захищений Луцьк,Ковель,Рівне і рівненська АЕС,бо в тому, що тепер Київ добре захищений я не сумніваюся
Анонім Показати IP 16 Грудня 2022 11:25
щось заголовок на дезу схожий, якщо зважати на думку пана Залужного
скептик до Анонім Показати IP 16 Грудня 2022 12:21
як на мене думка Залужного більш компетентна ніж твоя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus