USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російські ЗМІ опублікували персональні дані працівників BBC

30 Грудня 2018 12:45
Низка російських медіа опублікували персональні дані співробітників ВВС, які працюють у Москві. Британській суспільний мовник подав скаргу до МЗС РФ у зв’язку із «тривожною ситуацією».

Про це повідомили на сайті видання, передає канал 24.

Там зазначають, що імена та фотографії 44 журналістів були опубліковані в соціальних мережах групою «Для матері Росії» 25 грудня. Список також з’явився на російських сайтах pikabu.ru і segodnya.ru.

При цьому директор Всесвітньої служби BBC Джеймі Ангус сказав, що головною турботою корпорації є благополуччя її московського персоналу.

Ми попросили російську владу розслідувати цю тривожну подію, – заявив він.

У виданні також наголосили, що корпорація вивчила опубліковані в соціальних мережах дані. Частина інформації була в розпорядженні російської влади, її не можна було отримати відкритим способом. Список повністю відповідає реєстру співробітників, офіційно акредитованих для роботи в Росії.

До слова, як повідомляє «Проект», дані журналістів ВВС, які днями з’явились на сайтах Pikabu і «Вконтакте», могли потрапити до людей, які публікували дописи, лише через МЗС Російської Федерації або через Федеральну міграційну службу.

Нагадаємо, Видання Times 24 грудня опублікувало фотографії восьми співробітників британської редакції агентства Sputnik, також вказавши їх посади. У тому ж матеріалі міститься і заклик шотландського депутата Алекса Коул-Хемілтона позбавити активів російський телеканал RT і агентство Sputnik. У Кремлі публікацію засудили, там також заявили про «загрозу безпеці російських журналістів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 30 Грудня 2018 12:48
А хіба тільки Україні можна на "Міротворці"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus