USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Російським каналам заборонили розповідати про атаку дронів по Москві

24 Липня 2023 19:35
У Росії працівникам холдингу ВДТРК – Росія-24 і Москва-24, а також РБК і деяким регіональним телеканалам висвітлювати атаку БПЛА на Москву. Заборону надіслали за 15 хвилин до 11-годинного випуску новин. При цьому у 10-годинному випуску повідомлення про безпілотників ще були.

Про це пише УП з посиланням на видання The Insider, яке цитує джерела на росТВ.

«Довелося терміново міняти верстку за 15 хвилин до ефіру буквально, прибирати звідти всі кадри з очевидцями та наслідками, навіть спільні плани вулиць. І добивати усім, чим вийде: якимись історіями міжнародними, які навіть не взяли б», – розповіло джерело видання.

На РБК був найдокладніший сюжет про атаку на Москву, було показано дуже багато кадрів, інтерв’ю очевидців, на місці були кореспонденти, але все це теж довелося прибрати з ефіру, повідомив інший співрозмовник.

Тему атаки безпілотників продовжили лише у вигляді коротких коментарів Міноборони РФ та мера Москви Сергія Собяніна, який пообіцяв допомогти мешканцям. Регіональні канали попросили не акцентувати цю тему в ефірі, але в мережах залишили все докладно, пише видання.

При цьому сюжети про атаку безпілотників на окупований Крим показувати не забороняли, зокрема, демонструвати кадри звідти. Тому багато каналів розпочинали випуски з сюжету про це.

Уранці 24 липня російські ЗМІ та telegram-канали повідомили про атаку безпілотників на Москву. Було пошкоджено будівлю поруч із Міністерством оборони РФ, ще один дрон влучив у московський бізнес-центр.

Як стало відомо, нічна атака безпілотників на столицю Росії була спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України.

Також вранці в понеділок Аксьонов заявив про влучання в склад боєприпасів окупантів у Джанкойському районі в окупованому Криму.

Аналогічне ураження складу боєприпасів сталося в Криму двома днями раніше, тільки в Красногвардійському районі. Почалася детонація.

Міністерство закордонних справ РФ пригрозило «жорсткими заходами» у відповідь на нещодавні атаки на Москву та окупований росіянами Крим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 24 Липня 2023 21:31
Та що ви брешете,цiлий день показують всi центральнi канали.
Пфф Показати IP 26 Липня 2023 00:59
А українським дозволили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus