USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Російським журналістам загрожує кримінал за правду про Україну

6 Березня 2014 13:39
У Держдумі готується законопроект про кримінальну відповідальність працівників ЗМІ за свідоме спотворення інформації на шкоду державі.

Депутат Державної думи Євген Федоров («Єдина Росія») готує проект закону про внесення змін до Адміністративного та Кримінального кодексів РФ, а також до законів щодо протидії тероризму і екстремізму.

Як пишуть Известия, поправки стосуються встановлення адміністративної і кримінальної відповідальності для керівників засобів масової інформації, «які допускають публікації з брехливою антиросійською інформацією, забезпечують інформаційну підтримку екстремістських і сепаратистських сил антиросійської спрямованості, у тому числі і при відображенні подій за межами Росії».

Приводом до розробки законопроекту стали публікації в російських ЗМІ, в яких автори, на думку парламентаря, допускали некоректні історичні аналогії і трактування подій в Росії і масових протестів в Україні.

«В число державних злочинів включається свідомий обман аудиторії працівниками ЗМІ, спрямований на підтримку тероризму, інтервенції, сепаратизму і геноциду», - сказав автор закону.

Нова кримінальна норма про визнання антиросійських публікацій державним злочином, на думку законодавця, повинна з'явитися у 10-му розділі КК РФ «Злочини проти державної влади», в якому, серед іншого, містяться статті про шпигунство, державну зраду та збройний заколот.

«В Україні стався державний переворот. З цим ніхто не сперечається. Але результатом його стала поява узурпатора - в.о. президента України. Офіційно такої посади навіть не передбачено. Але коли ЗМІ рішення узурпатора видає за рішення української держави - це свідомий обман», - сказав єдинорос.

Журналіст і голова комісії Громадської палати РФ з міжнаціональних відносин і свободи совісті Микола Сванідзе вважає цю ініціативу «черговою спробою парламентаріїв заткнути ЗМІ рот».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 6 Березня 2014 13:51
Молодці! Якби в нас давно так зробили, то і держава була б єдиною і сильною.
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 6 Березня 2014 14:49
то вали в демократичний рашкостан. чого тут смердиш ?
Марина Показати IP 6 Березня 2014 14:15
Микола Сванідзе-американський прихвостень
НЕЛУЧАНИН до Марина Показати IP 6 Березня 2014 14:48
коментар було видалено
НЕЛУЧАНИН до Марина Показати IP 6 Березня 2014 15:50
а ти - кремлядська підтанцовка
НЕЛУЧАНИН Показати IP 6 Березня 2014 14:50
а ще кремлядським дупутатам треба ввести відповідальність за те, що пукнув не по-пукінськи
mr bin Показати IP 6 Березня 2014 15:46
подивіться на ютубі, що фашисти начинили і відкрийте очі. порівняйте з тим, що вам по телебаченню показують.
НЕЛУЧАНИН до mr bin Показати IP 6 Березня 2014 15:49
та бачимо, що рашисти натворили
Анонім Показати IP 6 Березня 2014 15:59
Це вже - "апофеоз демократії і свободи слова" по російськи, Росія плавно перетворилась на Північну Корею і сомалійських піратів одночасно. Пощастило нам з сусідами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus