USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Російський блогер оцінив Будинок з химерами та замок Любарта

31 Жовтня 2017 15:51
Російський тревел-блогер Руслан Заплатин, подорожуючи Україною, оцінив також і дороги та архітектуру обласного центру Волині.

Ролик про подорож Волинню та Луцьком було опубліовано на YouTube каналі «Русский в Украине», передає Під прицілом.

На каналі Руслана Заплатина вже 10 тисяч підписників, він виріс у російському місті Томську, а зараз проживає у Києві та подорожує різними містами України.

Знайомство з Луцьком автор розпочав з дороги «Ковель-Луцьк».

«Дорога з Ковеля в Луцьк - це година пекла», - обурюється блогер.

Але погані дороги не зіпсували початкового враження від Луцька, а саме від виду на головну окрасу міста – замок Любарта.

«Луцьк це місто контрастів, він зустрічає кожного приїжджого Центральним ринком, який зовсім не знаходиться у центрі міста. Центральний ринок це центральний ринок - безлад, бруд і варто повернути праворуч, як починається історична частина міста, з бруківкою та необхідними атрибутами», - відмічає Руслан.

Також, подорожуючи Старим містом, він побував у знаменитому будинку скульптора Голованя, оцінив Лютеранську кірху та Свято-Покровську церкву. Не забув і про будинок сім’ї Косачів, де проживала Леся Українка.

У другій частині свого тревел-блогу автор досліджував Луцький замок, відмітивши, що це один з найстаріших та найкраще збережених замків в Україні.
Далі автор вирушив на головну площу міста та відмітив, що деякі будівлі у чудовому стані, а центральна частина міста реставрується та приводиться до ладу.

Але найбільше автора вразив Меморіал Вічної Слави.

«Дійсно меморіальний комплекс вражає, тут є пам’ятні стели, барельєфи, є величезний монументальний пам’ятник, який підсвічується і ввечері тут дуже красиво. В загальному – я вражений, в цьому плані Луцьк мене приємно дивує», - розповідає Руслан.

Підсумовуючи дводенну подорож Луцьком, автор рекомендує починати знайомство з містом саме з центральної частини, а тоді прямувати в історичну зону з усіма її пам’ятками.

«Підсумовуємо – потрібно займатися історичною частиною міста, та якось її благоустроїти, центр це звісно добре, але туристи це гроші, це прибутки і, насамперед, загальна думка про Луцьк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 31 Жовтня 2017 19:08
Приїхав,щоб давати поради?Хай в себе в дома поради дає і наводить порядок!Туристи це дохід)))Поїли,в замок сходили і заправились,бюджет розпух,я значить теж приношу дохід))).А меморіал дійсно могли б від лисття і трави яка проросла з під плит прибрати,а то якось двірників не вистачає,чи як?
Хз Показати IP 27 Листопада 2017 17:14
Хороший канал, вже давно дивлюсь його)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus