USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російський військовий корабель на якорі біля острова Зміїний: з'явилися перші знімки з супутника

14 Березня 2022 08:24
З'явилися перші супутникові знімки пошкоджень на українському острові Зміїний у Чорному морі в результаті російських воєнних ударів. На фото також видно російський військовий корабель, який стоїть на якорі біля острова.

Знімок, зроблений в неділю компанією Maxar Technologies, є першим чітким зображенням острова з того часу, як він піддався бомбардуванню на початку російського вторгнення в Україну, повідомляє УНІАН з посиланням на CNN.

Корабель у відкритому морі Maxar ідентифікував як десантне судно класу Ropucha.

Нагадаємо, 24 лютого влада повідомила, що російські війська захопили український острів Зміїний у Чорному морі, в результаті чого, як повідомляли, загинули 13 прикордонників.

До острова підійшли два російські військові кораблі, крейсер «Москва» і патрульний корвет «Василь Биков», запропонували бійцям Ізмаїльського прикордонного загону, які були розміщені на острові, здатися. Вони відмовилися.

Згідно із записом радіодіалогу між ними, українські прикордонники отримали повідомлення: «Я російський військовий корабель. Пропоную скласти зброю і здатися, щоб уникнути кровопролиття і невиправданих жертв. В іншому випадку по вам буде завдано бомбово-штурмового удару. Як зрозуміли, прийом?» На що отримали відповідь, яка вже пішла у народ: «Російський військовий корабель, іди на х*й».

Пізніше з'явилася інформація про те, що захисники Зміїного можуть бути живі, перебуваючи в полоні у російських окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus