USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російський флот – загроза не так незалежності, як безпеці України?

23 Квітня 2010 15:11
Головна загроза незалежності України – не російський Чорноморський Флот, і навіть не сама Росія, а українські політики – вважає колишній військовий, уродженець Севастополя, нині – лучанин, директор рекламного агентства «Ремарк» Дмитро Єрошко.

«Якщо говорити про те, чи загрожує перебування російського флоту на території України її Незалежності, то я вважаю, що головна загроза Незалежності - не флот, і навіть не Росія, а українські політики. Достатньо поглянути на Грузію, яка має під боком Абхазію, проте це не заважає їй, Грузії, розвиватися» - каже Дмитро Єрошко.

Проте, вважає він, є інша проблема – проблема безпеки. Росія останнім часом веде достатньо жорстку зовнішню політику. Тому, якщо російський флот у Севастополі зіграє ключову роль в якомусь конфлікті, - є велика вірогідність, що після цього відбудеться силовий удар по базі ЧФ в Севастополі.

«Тим більше, що флот Росії не надто узгоджує свої дії з Україною. Зрештою, військові на те й військові, щоб за наказом зніматися і швидко виконувати завдання. Адже вони захищатимуть СВОЮ Батьківщину» - додає Єрошко.

Він пояснює, що у військовій тактиці будь-якої держави є ймовірний ворог. І головними об’єктами для удару завжди були і лишаються військові бази. Тобто севастопольська база скоріш усього уже помічена десь «червоним хрестиком».

Проте, якщо говорити про присутність російського флоту у Севастополі, то це доволі органічне явище – каже Дмитро Єрошко. Російський флот в Севастополі завжди був. Є навіть пісня: «Легендарный Севастополь, недоступный для врагов. Севастополь, Севастополь, гордость русских моряков». Її позивні звучать щоденно о 12.00 в центрі на Меморіалі, на Посту №1.

У севастопольців російські корені в основному: це колишні військові з усього Радянського Союзу, вчені, і т. д. Дуже багато в Севастополі пов’язано з історією російського флоту – пам’ятник затопленим кораблям, пам’ятник Хазарову, площі Нахімова та Ушакова. Тому севастопольці сприймають флот як свій.

Місто увесь час було військовою базою, довгий час було закритим, підпорядковувалося напряму Києву, а багато які стратегічні об’єкти - Москві. Штаб, командний пункт флоту - все знаходилось в Севастополі.

І зрозуміло, що українська мова, історія і література викладалися всього в кількох школах, переважна більшість населення її не вивчала. Тому українські корені там дуже слабкі – каже Дмитро Єрошко.

Окрім того, до цього часу багато хто із севастопольців має дуже поверхове уявлення про Україну вцілому. Найчастіше це – стереотипи, нав’язані ЗМІ. Вони, наприклад, дуже дивуються, коли у Львові до них, російськомовних, ставляться дуже тепло і по-дружньому – каже Дмитро Єрошко

Виною тому - різні політичні сили, які охоче спекулюють в Криму і Севастополі зокрема на питаннях російської мови, українізації і стосунках з Росією. «До речі, кримчани багато втрачають через незнання української мови – в плані перспектив подальшої освіти, широти бізнесу, надаючи перевагу співпраці з російськомовними регіонами» - вважає уродженець Севастополя, а нині лучанин Дмитро Єрошко.

Крім того, як вважає він, часто самоусувається від проблем в регіоні сама держава. Приклад тому – питання з експансією татар. «Ніби як декларується, що кримські землі – це українські. Але коли доходить до проблем з татарами, то влада країни займає позицію, що ви, мовляв, кримчани, самі й розбирайтеся. А чому б не гримнути кулаком: це Україна, і всім мовчати!» - розмірковує Дмитро Єрошко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
маруся Показати IP 23 Квітня 2010 19:52
Молодець, хоч один висловився по людськи!під цими словами можу поставити і свій підпис.
пробило на слезу Показати IP 24 Квітня 2010 10:32
где ВН откопали такую умницу? от дебильных комментариев высокопоставленных (зачастую раком) идиотов уже тошнит а тут - не текст, а загляденье )))
Василь до пробило на слезу Показати IP 24 Квітня 2010 14:13
+1 Добре, що таких людей питаєте.
Влад Показати IP 24 Квітня 2010 17:37
Росія останнім часом веде достатньо жорстку зовнішню політику...Зрение надо проверять,добренький ты наш и слащавенький.Это Россия в последнее время бомбами по Югославии прошлась,в Ираке прогулялась нехило,в Афгане ковыряется,охраняет плантации марихуаны.Это ж Россия обложила Америку военными базами,и все ведет и ведет жерсткую политику.А сколько военных походов совершила.На монголов ходили,на шведов,на немцев,на французов,на панычей,и все по несколько раз.И все ей неймется все лезет и лезет.Ух-Империя Зла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus