USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На одному з полігонів Білорусі розгортають російські війська з понад сотнею одиниць техніки. Фото

17 Січня 2023 15:41
На супутникових знімках білоруського полігону «Лепельський» можна помітити понад сотню одиниць військової техніки, а також наметове містечко для солдатів. Полігон розташований у Вітебській області, на півночі Білорусі.

Відповідні фото опублікувала білоруська служба «Радіо Свобода».

На знімках від 6 січня можна побачити десятки БМП, танків і КамАЗів. Загальна кількість техніки – щонайменше 150 одиниць. Також у східних і західних частинах полігону розташовані два польові табори приблизно на 14 і 30 наметів.

Читати ще: У ДПСУ повідомили, скільки літаків та гелікоптерів перекинула Росія до Білорусі

На північ від полігону розташована залізнична станція «Заслонова», від неї через військове містечко та ліс йде дорога на полігон. На залізничному вокзалі можна побачити два ешелони з військовою технікою. Техніка розташована також біля гаражів.

Цей полігон одним із перших почав приймати російські війська після того, як у Росії оголосили про початок мобілізації.
Раніше міноборони Білорусі інформувало, що в понеділок, 16 січня, стартували спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил Білорусі та Росії, які входять до складу авіаційного компоненту регіонального угруповання військ (сил).

Під час навчань планується відпрацювати широкий спектр питань, зокрема: ведення повітряної розвідки; спільне патрулювання повітряного простору вздовж державного кордону; авіаційна підтримка угруповань військ; висадка тактичного повітряного десанту; доставка вантажів та евакуація поранених. Для забезпечення проведення навчання задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО збройних сил Білорусі. Очікується, що навчання триватимуть до 1 лютого.

Читати ще: «Поліський котел»: на Рівненщині замінували прикордонний периметр із Білоруссю

Ці навчання привернули особливу увагу через побоювання, що Білорусь може брати безпосередню участь у новому російському наступі на Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus