USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розенблат «купив» суди, щоб скасувати 6 ліцензій конкурентів

3 Серпня 2017 14:23
За 55 тисяч доларів через українські, точніше житомирські суди, можна скасувати ліцензії конкурентів.

Саме таку суму хабарів заплатив нардеп Борислав Розенблат, щоб працівники прокуратури та суду скасували спеціальні дозволи на користування бурштиновими надрами низці приватних компаній, пише «Еспресо TV».

За матеріалами НАБУ, нардеп Розенблат двічі отримав від підставного агента «Катерини» гроші для хабарів житомирським прокурорам та суддям. Суди, своєю чергою, не барилися і оперативно скасували 6 спеціальних дозволів приватним фірмам.
20 березня Розенблат отримав від агента 25 тисяч доларів для підкупу прокурорів, щоб скасувати спецдозволи на користування надрами приватним компаніям. Власне регіональні органи прокуратури були позивачем у цих корупційних судових процесах.

«Кать, с помощью твоих денег я начал платить за все: прокурорам, судам. Сегодня документы все поданы в суд. И от прокуратуры, и от нас, общественной организации Житомира есть соответствующие звернення Олевськой облрады. И еще шестого числа в Житомире будет облрада, и облрада даст подачу в суд. Мы их (конкурентів, - прим.) зажмем за горло. Твои деньги сделали чудо, потому что мы загнали их в угол и по судам, и по прокуратурам», – сказав Розенблат агенту, що зафіксовано на оперативному відео НАБУ.

21 квітня Розенблат розповів «Катерині», що судді отримали гроші за ухвалення потрібних рішень в першій інстанції. Це агенту підтвердив і помічник нардепа, який забезпечував юридичні послуги, Тимур Крюков: «Так, ми виграли. В одне засідання відмінили спецдозвіл.​ Шість всього спецдозволів від трьох фірм. І одне ось вчора в одне засідання відмінили».

А вже менше, ніж за два місяці нардеп отримав від агента ще 30 тисяч доларів для підкупу суддів в наступних інстанціях, щоб відібрати у конкурентів спецдозволи, тобто фактично бурштиновий бізнес.

«Катерина»: Слушайте, а что у нас опять за суды? Мы ж вроде выиграли вот этот суд, который вы же мне присылали все эти, что у них скасували.

Розенблат: Я же сказал, какой суд. Это был первый суд. А всего у меня 6 судов. А всего их будет 12.

Наразі НАБУ не озвучує назви фірм, яким через хабарі судді скасували законні спецдозволи. Проте ймовірно у цій справі йдеться про «Райт Солюшн», «Амбер Холдинг» та «Надра Галичини». Саме ці фірми згадує Борислав Розенблат у своїх постах.
Як прокоментував ситуацію директор компанії «Райт Солюшн», яка таким чином могла позбутись законної ліцензії на геологічну розвідку на Житомирщині, можновладці області неодноразово й раніше погрожували, що зроблять усе, аби відібрати ліцензію.

«У нас відібрали право на роботу. Але ми продовжуємо боротися і вже оскаржуємо рішення суду. Обласна влада замість того, аби дбати про створення робочих місць і допомагати інвесторам у роботі, давно цілеспрямовано пхала нам палки в колеса. І тепер нарешті зрозуміло – для чого. Я не думав, що все настільки низько», – розповів директор цього підприємства Віктор Коц.

Раніше ЗМІ зазначали, що у бурштиновій справі Розенблата фігурують12 суддів та 10 прокурорів Житомирського окружного адмінсуду, Житомирського апеляційного адмінсуду та прокуратури Житомирської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus