USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Розпочали кримінальне провадження через забруднення земель волинською птахофабрикою

5 Жовтня 2019 10:53
Реагуючи на повідомлення в засобах масової інформації, прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом можливого забруднення земель (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України) у Володимир-Волинському районі. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури області.

Як повідомлялося, небайдужі волиняни оприлюднили відео від 3 жовтня 2019 року, де на території Володимир-Волинського району зафіксовано викиди рідких відходів червоного кольору. Ці нечистоти надходять до відстійників ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», а звідти, ймовірно, без належної фільтрації, потрапляють у відкритий грунт. З цього приводу народний депутат Ігор Гузь з офіційним запитом звернувся до Генпрокурора, Міненергетики та довкілля, МОЗу та держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
В обласній прокуратурі своєю чергою, запевняють, що тривають першочергові слідчі дії, до яких залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області.

Розслідування кримінального провадження, яке провадить Володимир-Волинський відділ поліції, перебуває на контролі в керівництва прокуратури Волинської області.

Про результати розслідування обов’язково буде поінформовано громадськість.

Згідно санкції ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, - караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Як завжди Показати IP 5 Жовтня 2019 12:37
Сич Аліна. І знову плати прокурорам на карман дякуючи активістам.
Микола Показати IP 5 Жовтня 2019 12:59
смішна покарання

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus