USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Розподіл пільгового пального у волинських районах не контролюють

9 Вересня 2009 16:58
Начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Анатолій Аршулік незадоволений ситуацією щодо забезпечення сільськогосподарських товаровиробників пільговим пальним під час жнив. Про це йшлося під час наради 9 вересня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Головний спеціаліст головного управління АПР Ігор Калинюк розповів, що існує постанова уряду про забезпечення аграріїв нафтопродуктами за пільговими цінами для проведення осінньо-польових робіт. Для Волині визначено два оператори, які займатимуться поставками пільгового дизпалива та бензину, – ТзОВ «Торговий дім «Континіум-Галичина» та ТзОВ «Анко-Союз». У більшості районів Волині працюватиме «Континіум-Галичина», у кількох інших паливо поставлятиме в тому числі і «Анко-Союз». Проте таке рішення викликало негативну реакцію у деяких присутніх на нараді представників районів. За їхніми словами, зручніше працювати тільки з одним оператором – «Континіум-Галичина».
Представник ТД «Континіум-Галичина» стверджують, що пальне для волинських селян йде 8 днів із Шебелинського газопереробного заводу. Пільгове паливо вже є на Ковельській нафтобазі цього оператора, а на Луцькій буде незабаром. Ціна на дизпаливо становитиме 4,77-4,79 гривні за літр, а бензин А-76 коштуватиме 4,60-4,62 гривні за літр. Однак ціна вказана без врахування транспортних витрат.
Анатолій Аршулік наголосив, що йому не сподобалася робота управлінь агропромислового розвитку РДА щодо забезпечення волинських аграріїв пільговим пальним під час жнив. Як розповів посадовець, частина господарств недобрала виділений їм ліміт бензину та дизпалива, а частина, навпаки, його перевищила.
«Управління самоусунулись», – констатує пан Аршулік. Як приклад, він навів сільськогосподарське підприємство «Русь» на Горохівщині. Його директор, депутат Волинської облради Анатолій Притолюк навіть надсилав телеграму до Юлії Тимошенко, де скаржиться, що пільгових бензину та пального йому не вистачає. Натомість, як розповів, начальник «аграрного» управління ОДА, «Русь» отримала пільгового бензину та дизельного палива вдвічі більше, ніж це передбачалося у документах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus