USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розповіли про небезпеку та ускладнення штаму «Дельта» у дітей

9 Вересня 2021 13:48
Новий штам коронавірусу «Дельта» може викликати у дітей мультисистемний запальний синдром, який дуже небезпечний.

Про це «Фактам» розповіла київська педіатриня, керівниця мережі дитячих клінік Ганна Горбань.

Вона зазначила, що зазвичай у дітей коронавірус протікає легше, ніж у дорослих, але за 2-3 тижні може наступити рідкісний симптом.

«Він дуже підступний, перший пацієнт вразив мене нестиковкою всіх симптомів. Складність була в тому, що батьки не знали про перенесений сином COVID-19. Коли виявили позитивні антитіла, мама сказала, що два-три тижні тому у дитини на кілька годин піднялася температура. Але йому не давали ніяких ліків, просто рясно поїли водою. Вранці температура була в нормі, і хлопчик пішов до школи. У цієї дитини «посипалося» все: постраждали нирки, судини, траплялися панічні атаки. Сильно запалився кишечник, нічим не знімався біль в животі. Стрибав тиск», – сказала вона.

Лікарка розповіла і про інші ускладнення коронавірусу у дітей.

«Також за два-три тижні можуть виникати і бактеріальні запалення, аж до сепсисів. Про цю форму ускладнення, на жаль, мало говорять. Дівчинка-підліток, моя пацієнтка, перехворіла COVID-19 легко, а через два тижні виникла ангіна, яка спровокувала септичний стан. Після трьох днів антибіотикотерапії дитина знепритомніла і в такому стані потрапила до нас. У дівчинки виявився сепсис, і ми лікували її понад два тижні», – повідомила Горбань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
666 Показати IP 9 Вересня 2021 13:59
дівчину вгробили антибіотиками, бо безрукі через с*аку лікували ангіну, а винен звісно ковід.
Сс Показати IP 9 Вересня 2021 15:58
Травлять хімією, списують на ковід, примусово вакцинують: кому вигідно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus