USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Розширена зустріч у Мінську завершилась, переговори тривають

11 Лютого 2015 23:16
Розширена зустріч сторін з врегулювання ситуації на сході України у Мінську завершилась, лідери "нормандської четвірки" продовжать переговори. Про це інформують наші колеги з УНН.

До розширеного формату зустрічі входили президент Франції Франсуа Оланд, президент України Петро Порошенко, президент РФ Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і члени делегацій сторін.

Зустріч тривала близько 2 годин.

Наразі лідери країн продовжили переговори.

Нагадаємо, посол України в Білорусі Михайло Єжель повідомив, що згідно з підсумками переговорів з врегулювання кризи в Україні в Мінську планується підписання певного підсумкового документа.

"За підсумками всіх переговорів сьогодні сторони мають намір підписати якийсь підсумковий документ. Зараз робота контактної групи триває. Сторони у "Нормандському форматі" також ведуть переговори", - повідомив він.

Як повідомляють наші столичні колеги з Espreso.tv, сьогодні Петро Порошенко висловив думку, що підсумком переговорів 11 лютого в Мінську може бути як мирне вирішення, так і подальша військова ескалація.

З його слів, на зустрічі у столиці Білорусі Україна та ЄС виступлять з єдиною позицією.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що на зустрічах з підготовки до саміту лідерів України, Росії, Німеччини і Франції з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську є "помітний прогрес".

Речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт вбачає в нинішній зустрічі чотирьох лідерів у Мінську з приводу ситуації в Україні "проблиск надії".

Як повідомляють колеги з ТСН, подію висвітлюють понад 500 представників ЗМІ з усього світу.

Російські журналісти вже встигли осоромитися скандальною поведінкою. Спершу один із представників телебачення РФ почав вигукувати образливі слова на адресу Порошенка, а потім представника пропагандистського каналу LifeNews не знайшов кращого рішення, як гавкати, наче пес, на українських журналістів. Наразі з пресою учасники зустрічі спілкуються мало.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров лише сказав, що розмова відбувається активно. На запитання, що це означає, дипломат пояснив: "Це краще, ніж супер". Разом із тим, інші учасники російської делегації припускають, що переговори затягнуться ледве не на всю ніч, а підсумковий документ підпишуть в четвер, 12 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus