USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розслідуючи події під Іловайськом, заслухають рядових

15 Вересня 2014 18:31
Тимчасова слідча комісія ВР щодо подій під Іловайськом має намір заслухати широке коло осіб - від рядових та командирів середньої ланки до начальника Генерального штабу ЗСУ та міністра оборони, - інформує УНІАН.

Про це заявив журналістам після завершення першого засідання ТСК щодо подій під Іловайськом голова ТСК. “Ми хочемо дізнатися правду, і тому нам потрібні думки не лише генералів, які приймали рішення, але й командирів батальйонів, взводів, відділень і бійців, які безпосередньо захищали нашу Батьківщину”, - сказав Сенченко.

Він додав, що комісія співставлятиме різні точки зору, щоб відновити картину того, що сталося. Крім того, депутат зазначив, що ще однією метою ТСК по Іловайську є недопущення тиску на Генеральну прокуратуру, яка розслідує причини загибелі великої кількості українських військовослужбовців біля Іловайська.

Також Сенченко зазначив, що на наступне засідання комісії, яке відбудеться 22 вересня, планує запросити військовослужбовців, які безпосередньо брали участь у подіях під Іловайськом.

Він також висловив сподівання, що комісії вдасться оприлюднити висновки своєї роботи ще до парламентських виборів 26 жовтня. Сенченко також зазначив, що ТСК має на меті встановити реальну кількість загиблих під Іловайськом, оскільки на сьогодні ніхто не знає, скільки там загинуло українських військовослужбовців.

“Ми чули від спікерів АТО, від відомств різні цифри - від десятків до сотень загиблих. Але поки є досить великі і до кінця не затверджені цифри про безвісти зниклих. Ми розуміємо, що серед них значна частина - це загиблі. Тому ми писали запити до всіх причетних відомств і будемо їх співставляти”, - сказав він.

Також Сенченко оприлюднив керівний склад ТСК: заступником голови комісії є депутат Марія Іонова, секретарем - народний депутат Валерій Омельченко. Нагадаємо, наприкінці серпня бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Добровольчі батальйони неодноразово просили у командування підкріплення. Зокрема, бронетехніку та важке озброєння.

Втім, зі слів бійців, потрібна підмога так і не надійшла. Водночас, російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Cвітлана Показати IP 15 Вересня 2014 23:15
Слухати рядових потрібно було раніше,коли говорили про зрадників у пагонах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus