USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розвідка Британії пояснила, навіщо РФ перекинула в Білорусь винищувачі, здатні нести «Кинджали»

1 Листопада 2022 14:08
Розвідка Британії вважає, що Росія перекинула на територію Білорусі винищувачі-перехоплювачі, здатні нести ракети «Кинджал», аби надіслати повідомлення Заходу і представити Білорусь як усе більш залучену у війну.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії 1 листопада, пише Європейська правда.

«Зображення показали, що два літаки-перехоплювачі МіГ-31К майже напевно були припарковані на білоруському аеродромі Мачулищі 17 жовтня, а поряд з ними у захисному земляному насипі зберігався великий контейнер. Цілком ймовірно, що контейнер пов’язаний з балістичною ракетою повітряного базування AS-24 KILLJOY (ракета «Кинджал». – Ред.), великогабаритним боєприпасом, для перевезення якого адаптований варіант МіГ-31К», – йдеться у огляді.

Відзначається, що Росія прийняла «Кинджали» на озброєння з 2018 року, але раніше вони не використовувалися у Білорусі.

«Росія іноді запускала цю зброю під час війни в Україні, але її запаси, ймовірно, дуже обмежені. Вона продовжує використовувати передові боєприпаси великої дальності проти цілей обмеженого оперативного значення. При дальності понад 2000 км розміщення «Кинджалів» у Білорусі дає Росії невелику додаткову перевагу з погляду ураження додаткових цілей на території України. Швидше за все, вона здійснила розгортання ракет в основному для того, щоб надіслати повідомлення Заходу і представити Білорусь як усе більш замішану у війні», – вважає британська розвідка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus