USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На аеродромі в Білорусі росіяни концентрують носії гіперзвукових ракет. Супутникові знімки

2 Листопада 2022 17:14
У Білорусі на аеродромі в Мачулищах продовжують перебувати три російських літаки МіГ-31К та ракетні контейнери.

Про це свідчать нові супутникові знімки, опубліковані норвезьким виданням Faktisk, повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн.

Компанія Planet Labs зробила супутникові знімки 18 та 31 жовтня.

«На свіжих фото видно три надзвукові винищувачі-перехоплювачі Міг-31К ВКС РФ, які можуть нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» і здатні запускати їх на відстань до 2 тисяч км. Це винищувачі з реєстраційними номерами: RF-92462, RF-92339 та RF-92333», ‒ йдеться у повідомленні.
Окрім того, на аеродромі зафіксували кілька ракетних контейнерів, на які звертала увагу британська розвідка у своєму огляді від 1 листопада. У контейнерах можуть зберігатися ракети «Кинджал».

Читати ще: Білорусь і Росія вже придумали нові військові навчання на 2023 рік

«Моніторингова група «Беларускі Гаюн» зробила припущення про доставку «Кинджалів» до Мачулищ ще 18 жовтня. Ракети могли бути доставлені на аеродром 16 жовтня, коли з РФ прилітали три військово-транспортні літаки Іл-76 ВКС РФ.

На супутникових фото також видно шість гелікоптерів Мі-24 білоруської армії та два вертольота Мі-8.

«Загроза завдання нових ударів та застосування ударних безпілотників по Україні зберігається. Зокрема, і з території Білорусі. Водночас на Волинському та Поліському напрямках обстановка – без суттєвих змін», – повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 2 листопада.

Читати ще: Небезпека наступу з Білорусі може зрости після втрати росіянами Херсону, – Буданов
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus