USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Румунія та Болгарія приєднаються до Шенгенської зони у 2019 році

15 Січня 2019 20:05
Румунія і Болгарія можуть приєднатися до Шенгенської зони в 2019 році. Таку заяву зробив голова Європейського парламенту Антоніо Таяні, інформує Уніан з посиланням на Еxperttur.

Зі слів Таяні, Румунія і Болгарія повинні бути прийняті в Шенген до липня 2019 року. Саме до цього часу буде тривати головування Румунії в Раді ЄС.

Голова Європарламенту додав, що приєднання цих країн до інших учасників Шенгену посилить безпеку Європи.

Зазначимо, в грудні 2018 року депутати Європейського парламенту схвалили входження Румунії та Болгарії до Шенгену. Важливо зазначити, що подібна резолюція стала вже п'ятою за рахунком за останні 7 років.

Приєднання до Шенгенської зони дозволить туристам з шенгенською візою безперешкодно переїжджати з Болгарії та Румунії в 26 європейських країн, серед яких Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Латвія, Чехія та Фінляндія.

Зараз для в'їзду в Болгарію і Румунію при наявності біометричного паспорта громадян України віза не потрібна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus