USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Болгарія й Румунія з обмеженнями приєдналися до Шенгенської зони

31 Березня 2024 09:08
Болгарія та Румунія 31 березня офіційно вступають до Шенгенської зони, проте певні обмеження зберігаються до окремого рішення Ради ЄС.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Європейську комісію.

«Прикордонний контроль на в’їзді та виїзді з цих країн до інших країн Шенгенської зони повітряним чи водним транспортом буде скасовано. На сухопутних кордонах з іншими країнами Євросоюзу контроль на певний час збережеться, рішення про його скасування має ухвалити Рада ЄС», – ідеться в повідомленні.

У Єврокомісії зазначили, що Рада ЄС ухвалить рішення «у розумні терміни». Однак Австрія виступає проти скасування контролю, тож переговори тривають.

Читати ще: Японія готується до нападу Китаю на Тайвань

Попри це Болгарія та Румунія з 31 березня зможуть видавати шенгенські візи за тими самими правилами, що й інші країни ЄС.

З їх приєднанням Шенгенська зона, де зазвичай відсутній контроль на внутрішніх кордонах, розширилася до 29 країн, уточнює Радіо Свобода. Це всі держави ЄС, окрім Кіпру, а також Ісландія, Норвегія та Швейцарія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus