USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Руйнівний циклон рухається на Україну

8 Грудня 2013 14:14
Руйнівний циклон "Ксав'єр", який уже наробив чимало лиха в Європі - у Швеції, Великобританії, Бельгії та Польщі, - не омине, схоже, і України.

Ураганний вітер циклону "Ксав'єр", який вирує над Європою, обрушився на Польщу. Він валив дерева і зривав дахи, порушив графік руху поїздів та літаків , викликав перебої в електропостачанні. Жертвами циклону там стали п'ять осіб, ще 49 отримали поранення, повідомляє ТСН. Троє загинули на півночі країни у власній машині, на яку від вітру впало дерево. Один чоловік загинув на південному заході країни, ремонтуючи фасад будинку. Поліція вважає, що його здуло з балкона. Ще одна людина загинула при зіткненні автобуса з деревом. Десятки пасажирів були поранені. Весь цей час в авральному режимі працює пожежна служба, прибираючи з доріг і вулиць повалені дерева. Її працівники здійснили за першу добу після удару стихії 4,7 тисячі виїздів. Аварійні служби відновлюють подачу електрики, порушену через сніг та вітер. На піку негоду в п'ятницю без світла опинилися 400 тисяч осіб. Не меншої шкоди циклон "Ксав'єр", який визнали найпотужнішим за останні 30 років, накоїв у інших європейських країнах. Сильна буря вдарила по країнах Північної Європи, викликавши хаос на дорогах і затоплення прибережних районів. Через його руйнівну дію вулиці перетворилися на ріки, декілька людей загинули, декілька – зникли без вісти, багато населених пунктів залишились без енергопостачання.
В укргідрометцентрі застерігають: циклон рухається на схід і, очевидно, не мину Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus