USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Рятувальники Волині провели «грибну» перевірку

3 Вересня 2008 14:00

Цьогоріч на Волині зафіксовано випадок отруєння дикорослими грибами. Про це повідомляють 3 вересня «Волинські Новини».

 
За інформацією Центру пропаганди ГУ МНС в області, рятувальники обласного управління МНС здійснили рейдову перевірку місць продажу грибів у Старовижівському та Ковельському районах, щоб вкотре нагадати волинянам правила збирання грибів та перевірити продукти, виставлені на продаж на ринках та стихійних місцях продажу.
 
Учасники рейдової комісії найперше прибули у Центральну районну лікарню селища Стара Вижва. Саме сюди з ознаками отруєння грибами була госпіталізована мешканка Ковельського району. Жінка зібрала у лісі гриби, приготувала з них вечерю, а вже за кілька годин опинилася у лікарні.
 
Як повідомив лікар-анестезіолог Старовижівської ЦРЛ Сергій Михальчук, після промивання шлунку потерпілій надали профілактичну допомога. Наступного дня її стан стабілізувався, а вже за три дні жінка у задовільному стані виписана додому. «Найімовірніше, що жінка споживала їстівні лисички, проте через індивідуальні особливості організму навіть такі гриби спричинили токсичну дію», – розповів він.
 
«Відомо, що гриб – своєрідна губка, що вбирає токсини, солі тяжких металів, пестициди. Тому навіть білий гриб, зібраний поблизу смітника або дороги, може бути небезпечним», – коментує випадок головний фахівець сектору охорони здоров’я та медико-біологічного захисту Головного управління МНС в області Василь Дерун.
 
«Очевидно, під час приготування страви порушили технологію обробки грибів. Тобто гриби були недоварені. А це не менш шкідливо», – зауважив Василь Дерун.
 
 
Довідково:
 
Минулого року дикорослими грибами отруїлися 29 мешканців області, а двоє поплатилися життям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus