USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Рятувальники зафіксували 10 фактів порушення розпорядження міського голови Луцька

30 Грудня 2008 14:19
Напередодні свят волинські рятувальники здійснили рейдові перевірки місць продажу піротехнічних виробів, провели активну роз’яснювальну роботу в навчальних закладах. Про це 30 грудня повідомляють «Волинські Новини».
 
За інформацією центру пропаганди ГУ МНС України в Волинській області, тільки упродовж кількох тижнів грудня працівники облуправління МНС перевірили 162 об’єкти, 146 торговельних закладів та 16 місць продажу піротехнічних виробів.
 
4 грудня Луцький міський голова заборонив продаж піротехнічних виробів без відповідної ліцензії на діяльність, пов’язану з виробництвом, торгівлею піротехнічними виробами. Проте рятувальники зафіксували 10 фактів порушення згаданого розпорядження. Піротехніку реалізовували без будь-яких відповідних документів. Винних осіб притягнули до адміністративної відповідальності – правопорушники відбулися штрафами.
 
Довідково:
 
Реалізаторам піротехніки варто пам’ятати: дітям до 14 років продавати піротехніку категорично заборонено. Продавці, порушуючи правила зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів, ризикують сплатити штраф від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 510 до 1 020 гривень) із конфіскацією піротехнічних засобів. Якщо ж правопорушення повторно здійснене протягом року – штраф становитиме від 1 020 до 17 000 гривень.
 
Від 85 до 255 гривень ризикують сплатити громадяни, якщо, користуючись хлопавками, петардами та феєрверками, порушуватимуть громадський спокій.
 
Нагадування про дотримання правил безпеки під час користування піротехнічними виробами напередодні Нового року особливо актуальне. Пам’ятайте: не можна запалювати феєрверки, салюти та петарди ближче як за сто метрів від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків для перестарілих, а також житлових будинків. Заборонено кидати петарди під ноги перехожим, запускати фейєрверки з дахів будинків. Якщо ж виріб не спрацював, не поспішайте до нього підходити. Краще зачекати хвилин 15-20, а відтак залити його водою.
 
На Волині у минулі роки було дві НП через недотримання правил безпеки під час користування піротехнікою. 18-річний Владар Пушніков із селища Жовтневого, що поблизу Нововолинська, до кінця життя пам’ятатиме жах Нового 2007-го. Тієї ночі Владар і ще двоє його товаришів вирішили погратися у винахідників та змайстрували саморобну піротехніку. Коли юнак тримав у руці пристрій, той несподівано вибухнув. Ця  трагедія – не виняток. Адже в ніч із 31-го на 1-ше 2008 року до травматичного пункту Луцької міської клінічної лікарні звернувся 24-річний чоловік зі рваною раною кисті. Причина трагедії все та ж – у руці вибухнула петарда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus