USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Риба у Турії загинула через наднормативні скиди забруднюючих речовин, – екоінспекція

2 Вересня 2008 10:26
Стали відомі результати перевірки, яка була проведена спеціалістами державної екологічної інспекції у Волинській області відносно масової загибелі риби на ділянці річки Турія від села Вербка до Бахова. Про це повідомляють 2 вересня «Волинські Новини». 
За інформацією «Ковельської правди», керівник Ковельського водоканалу Михайло Сидоренко перешкоджав роботі спеціалістів екологічної інспекції під час проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства при експлуатації міських очисних споруд. Як повідомив газеті «Волинь-нова» начальник державної екологічної інспекції у Волинській області Олег Кіндер, з цього приводу був складений відповідний акт. Але навіть після письмового припису Михайло Сидоренко в екологічну інспекцію для дачі пояснень не з’явився. Відмовився він і підписати акт перевірки, який був відправлений на адресу Ковельського водоканалу замовним листом. 
Відносно масової загибелі риби на ділянці річки Турія від села Вербка до Бахова, то стали відомі результати перевірки, яка була проведена з цього приводу спеціалістами державної екологічної інспекції у Волинській області. За словами начальник інспекції Олега Кіндера, при експлуатації очисних споруд Ковельського водоканалу в цьому році не проводився повний лабораторний контроль показників якості стічних вод, які скидаються у річку Турія. Згідно з даними відомчого лабораторного контролю якості стічних вод, зафіксовані значні концентрації хрому шестивалентного у стічних водах, які подаються на очисні споруди від ВАТ «Комо», що є порушенням нормативів гранично допустимих концентрацій.
Для з’ясування ситуації у річці Турія біля села Вербка та в місцях масової загибелі риби були відібрані проби поверхневих вод та проведені лабораторні дослідження спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю державної екологічної інспекції. Встановлено, що вміст розчиненого кисню – вище чотирьох міліграмів на літр, що відповідає нормам гранично допустимих концентрацій рибогосподарських нормативів.
Зате виявлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій у місці випуску стічних вод з очисних споруд Ковельського водоканалу по хімічному споживанню кисню (від 39 до 69 разів), по нітритах (у 9-13 разів). При обстеженні акваторії річки Турія виявлений каналізаційний колектор, із якого у річку витікали неочищені господарсько-фекальні води. Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби води для проведення лабораторного дослідження.
Як твердить Олег Кіндер, екологічною інспекцією будуть нараховані збитки, заподіяні державі в результаті наднормативних скидів забруднюючих речовин у Турію при експлуатації очисних споруд Ковельського водоканалу після отримання офіційних даних про кількість стічних вод, що скинуті в річку. За результатами проведеної перевірки притягнено до адміністративної відповідальності начальника очисних споруд Віталія Козачука. Матеріали перевірок передані у міжрайонну природоохоронну прокуратуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus