USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Рибальським сіткам на волинських базарах оголосять війну?

30 Березня 2009 16:40
Під час засідання міжвідомчої робочої групи з організації роботи зі збереження водних живих ресурсів у водоймах Волинської області у нерестовий період обговорювали те, як зменшити рівень браконьєрства на Волині. Про це 30 березня інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами начальника Волиньдержрибохорони Тараса Куньчика, на Волині є лише 4 офіційно зареєстровані рибопереробні підприємства. І всі вони мають «луцьку прописку». Чиновник розповів, що до очолюваної ним структури ніхто не звертався щодо надання дозволу на промисловий вилов риби і, як сподівається пан Куньчик, ніхто не звертатиметься. Натомість на водоймах області буде дозволений науковий вилов риби.
 
Тарас Куньчик зазначив, що волинські держрибохоронці зверталися за підтримкою до Волинської обласної ради. Зокрема, за словами пана Куньчика, варто, щоб Волиньрада прийняла рекомендацію місцевим радам, щоб ті заборонили продаж рибальської сітки на ринках. Адже такі сітки до вподоби браконьєрам. Головний волинський рибоохоронець вважає, що достатні законодавчі підстави для таких заборон є. Присутній на засіданні робочої групи голова профільної комісії облради Олег Кіндер запевнив, що рішення, пропоноване держрибохороною на Волині, буде прийняте на одній із найближчих сесій облради.
 
Перший заступник голови Волинської ОДА Віталій Заремба вбачає, що нескоординованість дій різних контролюючих служб значно заважає боротьбі з «рибними» порушеннями в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Березня 2009 17:04
На "прихватизованих" ставочках в Романові...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus