USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Саакашвілі перевели в реанімацію тюремної лікарні

18 Листопада 2021 22:18
Експрезидент Грузії, голова Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Михеіл Саакашвілі переведений в реанімацію тюремної лікарні, в даний час його стан стабільний.

Про це заявила журналістам лікар-реаніматолог, повідомляє Грузія-оnline.

Саакашвілі, який продовжує голодування вже 49-й день, раніше сьогодні втратив свідомість під час зустрічі з адвокатами і був вивезений з кімнати для побачень на ношах.

«Це була короткострокова втрата свідомості, був високий тиск і були нестабільні глікемічні показники. Він лежить в реанімації, і там чергує реаніматолог. Він повністю контактний», – заявила лікар.

За її словами, в даний час стан пацієнта стабільний. Лікар додала, що причини нападу короткочасної втрати свідомості – синкопе, стануть відомі після проведення ряду досліджень.

«Параметри оксигенації, гемодинаміки і дихання в абсолютній нормі... Після короткострокових реанімаційних дій його стан стабілізувався», – додала вона.

Напередодні група лікарів при омбудсмені Грузії Ніно Ломджарія оцінила стан Саакашвілі як критичний, рекомендувавши перевести його в приватний госпіталь. Згідно з їхнім висновком, в результаті тривалого голодування у пацієнта розвинулися енцефалопатія Верніке, прогресуюча гіпокалемія, таласемія, висока ймовірність гастроінтестинальної кровотечі.

Як ми повідомляли раніше, колишнього президента Грузії Міхаеля Саакашвілі затримали в Грузії, коли той у фурі зі сметаною прибув у країну.

Коли пішла мова за те, аби екстрадувати Саакашвілі назад в Україну — МЗС Грузії відповіло, що це неможливо.

Також, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, відповідаючи на запитання журналіста про голодування колишнього президента Грузії Міхаеля Саакашвілі заявив, що кожна людина має право на самогубство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus