USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Садовий «вручну» преміює чиновників, а за промоцію платить дружині

12 Жовтня 2016 16:49
Зарплата чиновника у Львівській міській раді залежить, виявляється, від особистої лояльності до «революційних, реформаторських, безкорисливих починань та глибоко продуманих рішень» Андрія Садового (і може сягати 65,8 тисячі гривень, а промоція – взагалі від менеджерських здібностей власника ТРК «Люкс» Катерини Кіт-Садової.

Про це свідчать документи, надані виконкомом у відповідь на інформаційний запит ІА ZIK, та інформація про витрати ЛМР, взята з пошуково-аналітичної системи 007.

У період загальнодержавної скрути, значних витрат на забезпечення обороноздатності та соціальні гарантії для військових, здавалося б, усі державні та муніципальні органи влади мали б мобілізовувати ресурси для мінімізації неактуальних витрат та врегулювання соціальної напруги та нерівності. Здавалося б…

На прикладі ж, передової у всіх відношеннях, влади Львова, мер якого донедавна був іконою господарності та нового політичного контенту, все виглядає по-іншому. На фоні трагічних подій на Грибовицькому звалищі та екзотичної безпринципної позиції «Самопомочі», Садовий всі сили скерував на формування в ручному режимі лояльної безідейної верхівки виконавчої влади та потужну промоцію. На підгодівлю відданих чиновників та піарників мер не шкодує ресурсів та комунального бюджету.

Щодо топ-зарплат. Середньостатистичний головний спеціаліст ЛМР отримує, разом з надбавками та преміальними, близько 4 тисячі гривень. Приблизно таку ж суму становить посадовий оклад керівників комунальних підприємств, наочним прикладом чого є штатний розпис одного з ЛКП. Тобто більшість працівників ЛМР, вся середня ланка чиновників, працює на таких умовах.



Беручи до увагу складну ситуацію в державі та господарці міста, з цим можна було б миритись в короткостроковій перспективі. З покращенням урядових фінансово-економічних показників та якості роботи ЛМР, мало б поступово зростати і забезпечення осіб ключової ланки управлінського апарату.

Та для цього мала б відбутися адміністративна реформа, а топ-менеджмент ЛМР мав би бути матеріально максимально близьким до типового чиновника. Тоді місцеві бюджети отримували б щораз більші повноваження та фінанси, а керівництво, чия зарплата залежала б від окладу простого працівника, дбали б про її збільшення.

Реформа децентралізації, виглядає, успішно розпочалася, а от з ментальними та реформаторським змінами в оточенні Садового трудно. Замість того щоби пов’язати зарплату керівника та підлеглого, сприяти командній роботі та прагненні до результату, все відбувається в улюбленому для Андрія Івановича ручному режимі.

Попри малоефективну «жеківську» господарку, відверто провальні та трагічні наслідки сміттєвих махінацій, передколапсний стан транспорту, відсутність інвестицій, Садовий щедро дарує премії та надбавки провідним менеджерам своєї команди.

Кажуть, раз на місяць він отримує відомість з окладами топ-чиновників та порожньою колонкою, де власноруч, з «барського плеча» дописує матеріалізований показник «ефективності та відданості» кожного керівника. Кому 200% премії, кому – 900%, а кому і «дуля з маком», тобто прочерк.

На запит ІА ZIK, Виконком ЛМР надіслав інформацію про нараховану заробітну плату посадовим особам, які є членами виконавчого комітету.

Журналісти сподівалися побачити суттєву різницю у цифрах, але щоби вона була настільки разючою – то ні!

Документ свідчить, що в деякі місяці винагорода за доблесну працю та вірне служіння сягала майже 70 тисяч гривень. А в середньому від січня по серпень 2016 року становить близько 30 тисяч, що практично у 10 разів перевищує оплату більшості працівників ЛМР.



Щодо промоції. Важко було б сподіватися на те, що «колишній» медіа-магнат Садовий не буде діяти за принципом «плати своїм» і з висвітленням діяльності ЛМР у місцевих ЗМІ.

У такому разі ситуація набуває додаткового комічного ефекту, оскільки Андрій Іванович в основному замовляє промоцію своєї роботи на посаді мера в ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс», яка майже повністю належить його дружині Катерині Кіт-Садовій.

В цьому контексті згадуються дві українські приказки: «Свій до свого по своє» та «Мамо, про нас люди добре говорять..!».

Судячи з даних пошуково-аналітичної системи 007 ЛМР за період з жовтня 2015-по серпень 2016 року заплатила ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс» за «виготовлення та розміщення матеріалів про діяльність ЛМР» близько 150 тисяч гривень.

Все б нічого, якби Садовий не послуговувався принципом вибірковості за ознаками лояльності. Дивився б в очі працівників і говорив, що їхня зарплата залежить від ефективності роботи, а не його волі і настрою. Приходив би на ефіри у різні ЗМІ, де розказував про успіхи, слухав критику та аргументовано дискутував.

Та маємо ситуацію цілком відмінну, яка, правда, не робить улюблений мером Львів ближчим до європейських цінностей та демократичних традицій, на які так любить зважати Андрій Іванович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
самопоміч - Показати IP 12 Жовтня 2016 16:53
-сам собі "помагай"!! і що тут дивного....
полюх Показати IP 12 Жовтня 2016 16:56
А народ думає - який він чесний та порядний!
мама Показати IP 12 Жовтня 2016 17:02
А його діти також отримують зарплатню?
Надія Показати IP 12 Жовтня 2016 17:36
в Україні всі так роблять, і це прикро
гість Показати IP 12 Жовтня 2016 17:59
а я не проти щоб і Луцьк так розкрутили як Львів - бо у нас промоція від Бунди це просто відсутність всякої роботи - а гроші їм там платять справно.
Ігор до гість Показати IP 12 Жовтня 2016 19:16
100%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus