USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Сади Перемоги»: на Волині заклали фруктову алею

3 Травня 2022 18:29
До спільної ініціативи Волинської обласної ради, Луцької райради, Олицької, Цуманської громад та обласного еколого-натуралістичного центру «Сади Перемоги» долучилися понад 60 дорослих і дітей зі східних та південних регіонів України, які нині мешкають на Волині, повідомили в облраді.

Участь в акції також взяли голова обласної ради Григорій Недопад, очільник Луцької райради Олександр Омельчук, заступник керуючого справами апарату облради, депутат облради Юрій Ройко, а також депутатки обласної ради Оксана Філіпчук та Ольга Омелько.

Так, гуртом поблизу Олицького дошкільного закладу було висаджено алею із трьох десятків фруктових та декоративних дерев. Юна харків’янка Юля разом з очільником Волиньради посадила перше в своєму житті дерево – сумаха пухнастого.
«Хотів би, щоб цю ініціативу підтримали й інші наші громади. Це – наша практична і символічна відповідь на руйнування і продовольчу кризу, яку чинить окупант. А ще – розрада від психологічного тиску війни. Зрештою, наші гості мають чудову нагоду залишили свій слід в історії Волині», – зазначив Григорій Недопад.

Для переселенців також організували екскурсію замком Радзівілів, Колегіальнимм костелом Святої Трійці та костелом святих Петра і Павла. А близько трьох десятків дітлахів отримали у подарунок цікаві розваги. За сприяння обласних комунальних закладів: Центру позашкільної освіти та еколого-натуралістичного центру малеча мала змогу дізнатись багато нового та цікавого під час пізнавальних майстер-класів природничого та естетичного спрямування. Діти також здійснили космічну мандрівку за посередництвом пересувного планетарію.

Окрім того, центру, де мешкають вимушені біженці, передали речі першої необхідності та солодощі для малечі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus