USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Самоідентифікація чи «какая разніца»: Соколова розповіла, чому заговорила українською

3 Серпня 2019 21:14
Яніна Соколова, яка народилась у російськомовній родині, 15 років тому зробила свідомий вибір на користь української мови.

Про це телеведуча розповіла під час гутірки на фестивалі «Бандерштат» 3 серпня.

Зі слів Соколової, на півдні України, де вона народилась, ніхто не говорив про українську культуру, було засилля російського кіно, російськомовних книг, телебачення, тому в такому російському вакуумі було складно знайти себе. До 20 років вона вважала себе частиною одного з росіянами «великого народу».

Процес самоідентифікації, зізнається телеведуча, відбувся з нею 15 років тому, в двадцятирічному віці. Це зумовили три фактори. По-перше, вона одружилася з львів’янином. По-друге, почала працювати на телебаченні у Києві і відчувала, що їй не вистачає мовного запасу, отже стала читати більше українських книжок, дивитися українські фільми, також добре допомогло прослуховування аудіокниг. Третім принциповим фактором було те, що вона хотіла, аби її діти розмовляли винятково українською. Треба намагатися українізувати хоча б своє дозвілля, впевнена вона. Так, навіть її мама тепер говорить з нею українською.
Мовний закон та мовні квоти, на думку Яніни, надважливі, адже в Україні поки що немає такої свободи, що дозволяла б не звертати на це увагу і казати «какая разніца». Наприклад, про дубляж фільмів українською колись теж казали, що це буде «неудобно», а тепер – «крутая украінская озвучка». Яніна Соколова відзначила, що треба з захистом ставитися до всього українського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Отже Показати IP 3 Серпня 2019 21:21
Навіть масквічка проживши з рагульом може звар'ювати.
Богдан Сташинський Показати IP 3 Серпня 2019 21:27
Хто вона така ? Хто ii знаэ ? Перший раз бачу .
Анонім Показати IP 3 Серпня 2019 21:35
А як вона матюкається !
Анатолій Анатолій Показати IP 3 Серпня 2019 22:18
Шарий від неї тащиться.
123 Показати IP 3 Серпня 2019 22:24
Нічо особливого
андрій Показати IP 3 Серпня 2019 23:09
Це не журналіст, все життя за порошенка топила, цей бандерштат це якесь шоу порохоботів повне було, і я радий, що мене на ньому не було.
Василь до андрій Показати IP 4 Серпня 2019 09:39
"Бандерштат" цього не переживе. Без твоєї появи там фестиваль не вiдбудeться.
скептик до андрій Показати IP 4 Серпня 2019 13:00
і я радий, що тебе там не було
Cьміло Показати IP 3 Серпня 2019 23:21
треба сказати, що всі три попередні коментатори є ПРОФЕСІОНАЛЬНИМИ КРЕТИНАМИ. Їм крім розуму нічого не бракує.
Jakobinec до Cьміло Показати IP 4 Серпня 2019 09:19
В этих критинов нет розуму одна привычка!!
андрій до Jakobinec Показати IP 4 Серпня 2019 12:46
Привичка кажеш, бандерштат це не благодійний фест, а патріотичнопропагандистський, крім Тартака нічого нормального не було, козак систем їздило з порошенком на його агітаційні мітинги. Тут ти бачив скільки просять на допомогу онкохворим дітям, виручка він бандерштату на такі цілі не йде, бандерштат орієнтований тільки на патріотичний зашквар, більше ніякого смислового навантаження він не має. Подивися на тематичні фестивалі в німеччині, сша, оце рівень фестивалю, на їхні фестивалі зі всього світу фанати їздять, бо фестивалі суто тематичні, творчі, і фанати їдуть. А наший бандерштат мало того що суцільно заполітизований фестиваль, так щей цього року концентрація брехливих порохоботів і пропандистів, була велика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus