USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Самозванці з битами тероризували волинське містечко

11 Травня 2014 09:00
Тепер у Любешові дивуються, як таке неподобство могло відбуватися, коли декілька чоловік оголосили себе осередком громадського руху «Правий сектор» і збирали данину з населення. Мабуть, усе почалося з публікації березня 2014 року в районній газеті «Нове життя» повідомлення про те, що керівником «Правого сектору» в Любешівському районі є Дмитро Чорний. Сповіщалось, що в «ПС» не можуть входити ні «блатні», ні різного роду «жуліки», «ПС» жорстко контролюватиме владу» , - повідомляє «Волинь-нова».

«Ніхто не має права представлятись від імені «Правого сектору» — так суворо попереджували громадян новоявлені контролери. Під час віче, яке проводила громадська організація «Майдан», керівника районного осередку «Правого сектору» представив Михайло Чорний, батько Дмитра, і наказав, щоб усі його слухалися, бо він від імені народу буде наглядати за владою.

Петро Хомич, якого виборці Любешова шість разів обирали селищним головою, і котрий не належав до жодної партії, відразу відчув до себе пильну увагу. Зі слів голови, ці «чорні чоловічки» запропонували заплатити певну суму, яка порятує (!) його від люстрації. Коли ж, на їхній подив, Хомич відмовився вступати в якісь торги, то вночі невідомі напали на його будинок, вибили двері і вікна. Прикриваючись Майданом, нібито маючи якісь повноваження від центру, вимагали у підприємців, держслужбовців кошти, погрожуючи тією ж «народною» люстрацією. Були налякані навіть білоруські громадяни, які на вихідні традиційно приїжджають у селище ярмаркувати. Нещодавно у Ветлах розповіли, що їхні родичі на Провідну неділю не приїхали, щоб помолитись у церкві та на кладовищі, бо боялися здирства. Поширились чутки, що й на кордоні нібито бувають люди в масках.

Як розповідають у Любешові, Михайло Чорний був засуджений на тривалий термін за кримінальний злочин. Петро Хомич в газетній статті повідомив, що цей «куратор» «Правого сектору» захопив територію приватної автостанції в Любешові, розмістив вантажний «Мерседес» і як підприємець торгує будівельними матеріалами, не сплачуючи податок.

Ця група «борців» за майбутнє України погрожувала розгромити редакцію районної газети за відмову опублікувати неправдиву статтю. Словом, вирішили контролювати і свободу слова, скориставшись безладом. Дійшло до того, що Дмитра Чорного, який не має відповідної освіти, було прийнято на посаду заступника директора територіального центру соціального обслуговування, надання соціальних послуг Любешівської райдержадміністрації. Ось така несподівана люстрація в результаті всезагального страху перед групою осіб із битами.

Резонансний випадок стався 21 квітня цього року в кафе «Рута», де Михайлу Чорному з дружками систематично безкоштовно наливали каву під коньячок. Тоді в приміщенні закладу відбувалися заручини, і нежданим гостям було зроблено зауваження.

В результаті, як розповів Петро Хомич, Михайло Чорний перебив палицею пальці жінці, яка, до речі, працює швачкою. Звістка про наругу над людьми і хуліганський вчинок нарешті дійшла і до Луцька. Керівники Волинського осередку «Правого сектору» прибули в Любешів, буквально відловили кількох негідників і змусили їх вибачитися на сесії перед депутатами районної ради. Керівник «Правого сектору» Волині Павло Данильчук офіційно повідомив у районній газеті «Нове життя», що «на території району на даний момент немає жодних структурних підрозділів і представництв «Правого сектору», і що про його створення «громадськість буде поінформована». До речі, як нам повідомив директор територіального центру соціального обслуговування Микола Деміх, Дмитра Чорного звільнено з посади, на якій він перебував… сім днів. Як бачимо, чиновники приходять до тями. Сподіваємось, що свої обов'язки нарешті виконуватимуть органи міліції, прокуратури, СБУ, які теж дізналися, що осередку «Правого сектору» в Любешові не було. Селищний голова Петро Хомич від імені виконкому звернувся в райвідділ міліції з проханням провести перевірку діяльності Дмитра Чорного, зокрема з'ясувати, куди були спрямовані кошти з його особистої картки, які на письмові вимоги лже-керівника надсилали підприємці, сільські ради.

… То чи треба особливо дивуватися, коли на Донбасі групи платних заколотників з участю криміналітету, іноземних диверсантів під диктовку Москви захоплюють міста з мовчазної згоди жителів? Адже сепаратисти мають автомати, зброю, якою збивають гелікоптери за підтримки істеричних жіночок, які вигукують: «Расея, Расея!». У Любешові ж досить було одного кримінального виученика та кількох «дружків» з битами, щоб налякати громаду. Правильно роблять у тих населених пунктах, де створюють варти порядку, які в узгодженні з правоохоронцями захищають громадян від усіляких пройдисвітів та звітують про свої дії.

КОМЕНТАР ПАВЛА ДАНИЛЬЧУКА, КЕРІВНИКА «ПРАВОГО СЕКТОРУ» ВОЛИНІ

Дійсно, ми змушені були втрутитись в ситуацію, що склалася у Любешівському районі. Особи, які орудували там, як розбійники з великої дороги, жодного відношення ні до політичної партії, ні до громадського руху «Правий сектор» не мали і не мають. Ми відреагували на повідомлення громадян оперативно. Хоча сигналів, що під егідою «ПС» діють бандити та шахраї, на жаль, надходить багато. Крім того, люди наразі, очевидно, не довіряючи правоохоронцям, йдуть до нас із будь-якими своїми проблемами. Реагуємо на повідомлення, але не маємо можливості всім допомогти, бо багато членів «Правого сектору» виконують свій обов'язок перед народом, захищаючи країну від окупантів. Цим і користуються різного роду аферисти.

Сподіваюся, протиправним діям згаданих у статті осіб дадуть відповідну оцінку правоохоронні органи. Нагадую громадянам, що «Правий сектор» — це в першу чергу громадський рух, головним завданням якого наразі є захист держави від зовнішніх та внутрішніх ворогів. Тому не довіряйте шахраям, які вимагають гроші нібито для допомоги «Правому сектору». Для пожертв на діяльність організації відкрито відповідний рахунок. Інші рахунки — це чистої води шахрайство. Тому повідомляйте про такі факти правоохоронців та «Правий сектор» за тел. 068 790 11 32 для спільного оперативного реагування. Сподіваємось і надалі на допомогу небайдужих громадян у виявленні шахраїв та здирників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
політик Показати IP 11 Травня 2014 09:15
Перевірте " правий сектор" у Володимирі! Данильчук , коли це будЕ ? Там також липа!
123 до політик Показати IP 11 Травня 2014 11:28
А сам данильчук вже забув про свої подвиги і вимагання коштів??? Після виборів дамо всім оцінку по заслугам!!!
До123 до 123 Показати IP 11 Травня 2014 11:31
Пишіть коли треба будуть фото всіх їхніх подвигів з січня, все є все дамо!!!
!!! до 123 Показати IP 11 Травня 2014 14:01
Оцінку треба давати до виборів, щоб президент підтримував законність та конституцію, а не легалізувати виборами те що зараз діється!!!
ПСы Показати IP 11 Травня 2014 09:44
коментар було видалено
гість Показати IP 11 Травня 2014 10:07
Бажано показати свою силу правим,лівим і іншим секторам на сході України а не тероризувати людей де все спокійно
Церковна миша Показати IP 11 Травня 2014 10:13
Де була заява Данильчука у лютому місяці, коли люди під проводом Чорного громили Любешівську адміністрацію та заставляли чиновників писати заяви на звільнення. Тоді ніяких заяв не було. Якщо у Любешові діяло бандитське угрупування, то як розцінити їх дії із примушування чиновників до звільнень. Чи це не рейдерське захоплення влади? Заяву Данильчук зробив, тому що справа набула широкого розголосу. Ото ж і маємо факт: у лютому в Любешові Правий сектор був, а у травні - це вже не Правий сектор, а бандитське угрупування. Пан Данильчук, для того щоб повернути довіру народу (якщо вона звісно Вам іще потрібна) та називатись представником громадскості, проведетіь насамперед люстрацію своїх прибічників. Спостерігаючи за їх діями я можу точно сказати представником якої громадскості Ви є. На сьогоднішній день ні Ви ні Правий сектор не є моїм представником як члена громадскості.
хах Показати IP 11 Травня 2014 10:34
коментар було видалено
п Показати IP 11 Травня 2014 11:25
коментар було видалено
333 Показати IP 11 Травня 2014 12:43
Нарешті показав своє нутро. Коли його бандформування перейшло межі всього, то він рішив його злити, щоб не бути співучасником. отакий то у того бандформування керувник
333 Показати IP 11 Травня 2014 12:44
Чого видалили повідомлення про те, що ця стаття переписана з газети "Волинь"?
ВН до 333 Показати IP 11 Травня 2014 12:56
Тому що з самого початку там було посилання на першоджерело.
Володимир Показати IP 11 Травня 2014 12:45
Нехай Данильчук розкаже всім за які кошти він купив недавно квартиру за 80-т тисяч тугриків. Цікаво почути правду.
Здрасте до Володимир Показати IP 11 Травня 2014 13:32
Що за кварира? Адреса? Для чого ... у воду?
Володимир до Здрасте Показати IP 11 Травня 2014 22:35
Привіт. Чекаємо на відповідь. Якщо це неправда, то людина має повне право спростувати інформацію. Але маю великий сумнів.
111 до Володимир Показати IP 12 Травня 2014 07:07
Володимир на московські гроші купив будинок. Якщо це неправда, він має повне право спростувати цю інформацію. Надай документи про доходи, про витрати усіх своїх родичів, детально розпиши чим займався впродовж трьох останніх років, чи не їздив в Росію. Може й докажеш що це не так. Але маю великий сумнів
Церковна миша до 111 Показати IP 12 Травня 2014 12:10
А Володимир хіба претендує на звання представника громадської думки, що відкритий до народу нічого не приховує та всі роки справно сплачував податки до бюджету?
Ельдар Показати IP 11 Травня 2014 14:38
Путин ху*ло ла - ла - ла -ла -ла
хах Показати IP 11 Травня 2014 15:07
а чого мій коментар видалили, я там нічого що виходить "за рамки" не писав....А тільки. що ви знову і знову робите з Данильчука героя
бу Показати IP 11 Травня 2014 16:25
эх...банда змінила іншу банду
Засновник Уркаїни Показати IP 11 Травня 2014 18:33
Теперь на Украине каждая банда избирает кличку, одна свободнее другой, одна демократичнее другой, а в каждом уезде — по банде © В.И. Ленин, "Об обмане народа лозунгами свободы и равенства", 19 мая 1919 г. [ ПСС, т. 38 стр. 356 ]
ответ ельдару Показати IP 11 Травня 2014 19:18
сам такий ля ля ля
все одно Показати IP 12 Травня 2014 09:38
Все одно, як вони називаються, суть їхня залишається такою ж - гопники і наркомани, що в Луцьку, що в Ковелі, що в Любешові.
Українець Показати IP 3 Червня 2014 21:01
А в рожище В.Шварцкоп тільки нап'ється так зразу всіх тероризує, особливо прибиральниць і охоронців, бо він поки нальє морду робочий день, закінчується, на другий день бігає просить вибачення платить гроші за побите скло і т.п. , а потім бігає Дулюк голова РДА просить всіх, щоб не піднімали шуму, ось так і живем. І це з періодичністю 2 тижні. А наша нова влада веде себе ще більш нагло і зухвало ніж попередня , а все тому що вони були в Києві, а може вони в Києві і не були, але знаючи що таке Рожищенський БЮТ ми вже не дивуємось.
Батьківщанка Показати IP 3 Червня 2014 21:13
Шановна Юлія Володимирівна Ви коли осінню будете передавати гроші на вибори до Верховної Ради не передавайте будь ласка через Козакевича Григорія Івановича, бо він знову все забере собі, як і всі попередні рази. З повагою Ваш електорат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus