USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Samsung і Kodak дружитимуть патентами

12 Січня 2010 15:46
Виробник фототехніки Kodak (США) і виробник електроніки Samsung (Південна Корея) домовилися про спільне використання своїх патентів. Компанії підписали угоду про взаємне ліцензування запатентованих технологій, що використовуються в цифрових камерах.
Як повідомляється, у рамках угоди Samsung виплатить Kodak певну суму, яка піде в рахунок майбутніх відрахувань за патентом.
Assocciated Press при цьому передає, що сторони поки не розголошують розміру цієї суми. Також угода покладе край патентній суперечці між компаніями, що тривала більше 1,5 року.
Kodak відкличе свою скаргу, подану нею на Samsung в Торгову комісію США. Сторони також відкличуть позови одна проти одної з Рочестерського федерального суду.
Як раніше повідомлялося, протистояння між компаніями почалося у 2008 році, коли Kodak подала на Samsung до суду, звинувативши її в незаконному використанні запатентованих технологій в оснащених камерами мобільних пристроях.
Довідково:
Kodak спеціалізується на виробництві фотоапаратури і супутньої продукції. Наразі компанія має свої виробництва в Північній і Південній Америці, Європі та Азії. Чисті збитки у I кварталі 2009 року збільшилися більше, ніж втричі, і склали $ 353 млн.
Samsung Electronics - флагман промисловості Південної Кореї. Компанія займає перше місце на світовому ринку РК-дисплеїв і мікрочіпів Dram і Nand. Корпорація також виробляє мобільні телефони, ноутбуки, принтери, обладнання для IP-телефонії, побутову техніку і ще цілий ряд товарів. Чистий прибуток компанії у III кварталі 2009 року зріс більше, ніж у два рази, і склав 3,72 трлн вон ($ 3,14 млрд).
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus