USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сан-Марино - Україна - 0:8. ФОТО. ВІДЕО

15 Жовтня 2013 23:42
Збірна України з футболу познущалася над Сан-Марино (8:0) у заключному турі відбіркового циклу Чемпіонату світу. Проте навіть такий результат не дозволив здобути пряму путівку на Мундіаль до Бразилії.
Заключний для збірної господарів матч відбірного турніру чемпіонату світу-2014 не викликав у Сан-Марино навіть натяку на ажіотаж. То не дивлячись на те, що вздовж дороги, яка веде до центру міста, зустрічалося немало афіш з анонсом поєдинку, а місцевий спортивний телеканал підбив підсумки попередніх дев'яти матчів впродовж усього дня, - повідомляє Футбол.UA.

У САН-МАРИНО УКРАЇНЦІВ ПІДТРИМУВАЛИ ЛУЧАНИ
Коли журналісти приїхали на "Стадіо Ді Серравалле", поміж лічених місцевих уболівальників виділялося дві групи українських фанатів, які зайняли усі п‘ять секторів на протилежній до центральної трибуні. Розтяжки сигналізували, що на гру прибули прихильники нашої збірної з Києва, Луганська, Луцька, Львова, Полтави, Харкова, Сімферополя, Дніпропетровська, провінційного Брошнева. Представники інших регіонів Західної України відзначилися збірним полотнищем "Галичани на виїзді". Почесні гості з України в свою чергу зайшли з іншого боку. З того, де міститься олімпійський музей Сан-Марино. То був якраз той випадок, коли фуршетні наїдки цікавили не менше, ніж експонати навколо.

КАПІТАНОМ ЗБІРНОЇ ЗНОВУ СТАВ ВОЛИНЯНИН ТИМОЩУК
Виставлена Михайлом Фоменком основа розчарувала найперше тих, хто очікував суттєвих змін у складі. Та Михайло Іванович, будучи відвертим прагматиком, залишився вірним собі, обмежившись косметичними перестановками. Місце у воротах зайняв Андрій П'ятов. Справа в обороні діяв Олег Гусєв, а не Артем Федецький, як то було в матчі з поляками. Пара стопперів оновилася повністю: замість Ярослава Ракицького і дискваліфікованого Євгена Хачеріді грали Олександр Кучер і Віталій Мандзюк. Зліва вийшов В'ячеслав Шевчук. Пару опорних хавбеків склали капітан Анатолій Тимощук і Руслан Ротань. Едмар залишився в запасі. Група атаки виглядала прогнозованою: Марко Девіч на вістрі, Євген Селезньов під ним, Андрій Ярмоленко і Євген Коноплянка на флангах.

Як і очікувалося, українці відразу взяли м'яч до своїх ніг, та... ледь не пропустили вже на першій хвилині. То Маттео Вітайолі навісив зліва, а Рінальді пробив у падінні головою - поруч зі стійкою. Втім, це був не більше, ніж епізод. Українці наполегливо тиснули на ворота суперника, терпеливо очікуючи, коли оборона суперників дасть збій. Очікування те довгим не було. Спершу був дальній удар над поперечиною від Коноплянки, потім навіс справа від Ярмоленка, після якого до м'яча трохи не дотягся Девіч. Далі - швидкісний забіг Ярмоленка і удар, переведений Альдо Сімончіні на кутовий. Після навісу корнера Делла Валле затримав у межах воротарського майданчика Девіча і арбітр вказав на позначку. Селезньов спокійно розвів м'яч і воротаря по кутах - 0:1.

Минуло якихось дві хвилини, як Коноплянка, отримавши м'яч на лівому фланзі в середині поля, спокійно прокинув "кулю" повз Валентіні, оббіг його і, дійшовши майже до штрафного майданчика, віддав у центр на Ярмоленка. Андрій прийняв м'яч і другим дотиком віддав короткий пас на хід Девічу. Марко пробив у дальній кут - 0:2. Третій гол: Ротань у своєму класично дніпровському стилі навісив зі штрафного, а Селезньов пробив головою. Запахло першим в історії української збірної хет-триком.

Щоправда, спершу міг бути другим у цьому матчі дубль. Тимощук виграв неподалік від чужого штрафного майданчика жорстку боротьбу і віддав вправо на хід Ярмоленку. Андрій миттю відпасував на Девіча, а той ударом в дотик метрів з 12-ти пробив поруч зі стійкою.

У ДРУГОМУ ТАЙМІ РОЗГРОМ ПРОДОВЖИВСЯ
Не додавали настрою для куражної гри українцям новини з Лондона, де Англія в першому таймі забила полякам. Власне, початок другого тайму теж свідчив про заспокоєння в діях нашої команди. Тим не менш, перший же свій шанс команда Фоменка реалізувала. Шевчук навісив зліва, а Девіч ударом головою замкнув дальню стійку - 0:4.

Забивши черговий м'яч, українці заграли азартніше. Шевчук віддав короткий пас на Ярмоленка, а Андрій сильно пробив у дальній кут - 0:5.

РЕКОРД У ЗБІРНОЇ: ХЕТ-ТРИК ОФОРМИВ ДЕВІЧ

А на 57-й хвилині цей матч увійшов до історії. Палацці зірвав вихід Девіча сам на сам з воротарем, схпивши форварда за плече, і отримав вилучення за фол останньої надії. Та головне - пенальті. В суперечку - хто битиме з позначки - втрутилися Селезньов, Гусєв і Девіч. Врешті, Марко, заробивши другий в матчі одинадцятиметровий, заслужене право забити третій гол заробив. Марко поклав воротаря і пробив по центру воріт - 0:6. Так народився перший в історії української збірної хет-трик.

Через якихось дві хвилини Девіч міг увійти до історії вдруге - як автор першого покера. Та вийшовши справа віч на віч з голкіпером суперників, Марко не проявив егоїзму, хоча й міг бити сам. Девіч віддав передачу під себе і дав змогу Романові Безусу пробити майже в порожні ворота - 0:7. На полі киянин, замінивши Селезньова, перебував неповних дві хвилини.

Збільшити перевагу своєї команди міг інший свіжий гравець - Артем Федецький, який замінив Ярмоленка.
Ще більш реальну нагоду забити через хвилину мав Гусєв, який отримав пас від Безуса метрах в семи від воріт і, не маючи на спині жодного суперника, пробив надто поспішно і кострубато й у стулку не влучив. Як виявилося, останній гол в матчі судилося забити Мандзюку. Ротань з кутового навісив, а Віталій перестрибнув воротаря - 0:8. Правда, капітанові господарів Алессандро Делла Валле здалося, що українець зіграв не за правилами. Він почав сперечатися з суддею і отримав друге попередження. Та суті справи це не змінювало, адже майже відразу пролунав фінальний свисток. Україна гарно розім'ялася перед матчами плей-офф. Для виходу на Чемпіонат світу доведеться провести гру із командою, що посіла друге місце в іншій відбірній групі. Яка це буде збірна - покаже жеребкування. Перше місце в нашій групі посіла Англія, яка перемогла поляків - 2:0.

Відбір до ЧС-2014. Група Н. Десятий тур
15 жовтня. Сан-Марино. "Стадіо Ді Серравалле". 4000 глядачів
Головний арбітр: Харальд Лехнер (Австрія)
Сан-Марино - Україна 0:8
Голи: Селезньов 13 (пен.), Девіч 15, Селезньов 19, Девіч 51, Ярмоленко 55, Девіч 58 (пен.), Безус 65, Мандзюк 90
Сан-Марино: Альдо Сімончіні-молодший - Ф. Вітайолі (Дженґіні 84), Д. Сімончіні, Алессандро Делла Валле (к), Палацці - Берретті (Алекс Делла Валле 60), Карвелліні - К. Валентіні (Бенедеттіні 74), Баттістіні, М. Вітайолі - Д. Рінальді

Україна:
Пятов - Гусєв, Мандзюк, Кучер, Шевчук, Ротань, Тимощук, Ярмоленко (Федецький 66), Селезньов (Безус 64), Коноплянка (Морозюк 77), Девіч

Попередження: А.Делла Валле 12, М.Вітайолі 17, Д.Сімончіні 32, Ф.Вітайолі 77, Червеліні 87 - Коноплянка 60

Вилучення: Палацці 57, Алессандро Делла Валле 90















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
В.Пупкін Показати IP 16 Жовтня 2013 06:41
"...познущалася..."Профі vs вчителів фізкультури... Сумно...
влад Показати IP 16 Жовтня 2013 07:59
профі виграли у барменів хіба немає чим гордитись
Че Показати IP 16 Жовтня 2013 08:32
Ай-яй-яй, какая бооооль, Украина - Сан Марино : 8:0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus