USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Савченко грає на руку Кремлю, – політолог

4 Грудня 2016 16:38
Створюючи в ПАРЄ ілюзію того, що в Україні внутрішній конфлікт з сепаратистами, а не агресія Росії, народний депутат України Надія Савченко підіграє Кремлю.

Про це написав ізраїльський політолог Авраам Шмулевич у своєму блозі на ONLINE.UA.

Зі слів експерта, якщо РФ визнають країною-агресором на міжнародному рівні, її очікують санкції іншого порядку.

«Головне для РФ - невизнання її країною-агресором. Бо, якщо її визнають країною-агресором, це - порушення всіх норм міжнародного права, і неминуче повинно мати дуже серйозні наслідки, в тому числі - виключення зі складу ООН. І санкції тоді будуть зовсім іншого рівня. Тому Росія робить все, щоб піти від такого трактування, а українська влада Кремлю в цьому допомагає», - зазначив Шмулевич.

Політолог також зауважив, що нардеп Надія Савченко підіграє Кремлю, поширюючи в ПАРЄ думку, що на Донбасі відбувається «громадянська війна».

«Савченко працює в цьому ж напрямку. Головна її аудиторія знаходиться не в Україні, а в Євросоюзі. Депутати ПАРЄ боролися за її звільнення, вона там користується авторитетом. Це ж не якась звичайна чиновниця. Там люди, на відміну від української політичної публіки, не цинічні, і до слів ставляться з відповідальністю. Вони реально бачать в ній нову Жанну д'Арк. Адже їм підносили її саме так - як героїню. І ось ця героїня, безстрашний борець за Україну, їздить до Москви, зустрічається з сепаратистами, дає інтерв'ю відвертим російським пропагандистам. Якщо Савченко каже,реба домовлятися з Захарченком та Плотницьким, то і європарламентарі, і єврочиновники вважають, що Київ повинен домовлятися з ними, що на Донбасі - це не агресія Росії, а люди борються за свої права, і якась правда в їх позиції є, а Росія може бути посередником. Це все в контексті ідеї сепаратизму», - написав експерт.

«Якщо ж говорити про сепаратизм, то весь Захід знає, що в сепаратистському конфлікті винні дві сторони. Тому головною цільовою групою Савченко є не українські виборці, а її колеги в ПАРЄ. Бо жодні факти, що наводяться владою України або навіть ЗМІ, не можуть зрівнятися з психологічним впливом, який вона чинить на колег-парламентарів. Вона воювала і постраждала. і вона ж говорить, що є люди, з якими треба домовлятися», - додав він.

Нагадаємо, свого часу Савченко заявила, що Києву варто налагодити прямий діалог з представниками так званих ДНР та ЛНР. До слова, свого часу такі гучні заяви та ініціативи екс-полонянки з часу виходу на свободу викликали неабияке обурення у аналітиків та критиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
сергій Показати IP 4 Грудня 2016 18:31
Це ще та С*ка як і Юлька
Саша Показати IP 4 Грудня 2016 18:53
Савченко лікувати треба
Просто Показати IP 4 Грудня 2016 21:45
Випустили дуру для дурних.
Андрій Показати IP 5 Грудня 2016 00:55
А ви ВПЕВНЕНІ, що все оце написане -- це не брехня влади...? Де ФАКТИ того, що Савченко розповсюджує по ПАРЄ думку про громадянську війну...?
док Показати IP 5 Грудня 2016 20:16
її давно завербували...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus