USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ попередила вбивство «кіборга»-колишнього офіцера ФСБ

11 Лютого 2015 14:36
Служби безпеки України упередила ліквідацію Іллі Богданова - колишнього офіцера ФСБ, який перейшов на бік України і захищав донецький аеропорт. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, - повідомляє УНН.

“Інформую вас про те, що контрозвідка Служби безпеки України упередила ліквідацію Іллі Богданова — колишнього офіцера ФСБ, який перейшов на бік України і разом з іншими героями захищав Донецький аеропорт”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 1 лютого Ілля Богданов у складі 7-го батальйону ДУК “Правий Сектор” брав участь у зриві наступу бойовиків на Піски – “пройшлися тилами”.



“В результаті надскладної спецоперації нашими контррозвідниками було затримано громадянина Б. 1986 р.н., активного члена терористичної організації „Оплот“, у якого вилучено снайперську гвинтівку СВД та набої до неї. Вказану особу у січні цього року в місті Бєлгород (Російська Федерація) було завербовано співробітниками ФСБ РФ та відпрацьовано завдання з фізичного знищення Богданова, який у липні 2014 року перейшов на українську сторону та у складі одного з добровольчих батальйонів брав участь у бойових діях на Сході нашої держави”, — повідомив Лубківський.

З його слів, за успішне виконання зазначеного задуму представники ФСБ гарантували затриманому отримання значної грошової винагороди, російського громадянства, купівлю автомобіля, виведення його родини до міста Бєлгорода та надання квартири для постійного місця проживання.

"Вбивство повинно було відбутись відразу після запланованого інтерв’ю Іллі Богданова. Вбивця навіть зустрічався з Іллею, намагався увійти в довіру, представляючись співробітником Державної міграційної служби“, — написав М.Лубківський.

Він додав, що Служба безпеки України цілеспрямовано працює на знешкодження розгалуженої терористичної мережі, яка функціонує в Харківській області і основу якої складає “Оплот”.

“Члени бойового крила вказаного угрупування, діючи у складі так званої "ДНР“, намагаються вчиняти на території нашої держави терористичні акти і диверсії, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні. Керівництво та часткове фінансування організованих збройних формувань здійснюється безпосередньо ФСБ РФ через лідерів, які, за отриманими достовірними даними, переховується від українських правоохоронних органів в Бєлгороді”, — додав Лубківський.

Нагадаємо, громадянин Росії Ілля Богданов пішов з ФСБ і відправився воювати на Донбас на стороні українських військовослужбовців. У Росії проти нього порушено кримінальну справу "про зраду Батьківщині".

Днями Міністр оборони України Степан Полторак подав клопотання про надання громадянства України Іллі Богданову, колишньому співробітникові Федеральної служби безпеки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus